Skip to main content

BEAUTY TIPS

Κεφάλαιο contouring: 3 λάθη που κάνεις και πώς να τα αποφύγεις

Οι παραλείψεις που σου στερούν το τέλειο αποτέλεσμα. 


Κέλλυ Νόβακ

Εάν είσαι φαν του contouring τότε είμαι σίγουρη ότι έχεις διαβάσει πολύ για το πώς πρέπει να εφαρμόσεις αυτή την τεχνική. Έχω παρατηρήσει όμως πολλές γυναίκες να το εφαρμόζουν λάθος και αυτό όχι γιατί χρειάζεται να είσαι expert για να το κάνεις, αλλά γιατί έχουν παραλείψει να διαβάσουν πώς να το εκτελέσουν σωστά. Εάν είσαι και εσύ μια από αυτές τις γυναίκες πάντως, μην ανησυχείς καθόλου! Γιατί εγώ είμαι εδώ για να σου πω τα 3 πιο κοινά λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν στο contouring και φυσικά, πώς να τα διορθώσεις!

Λάθος #1: Δεν χρησιμοποιείς την σωστή φόρμουλα contouring. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εφαρμόσεις την τεχνική αυτή: Με προϊόντα είτε σε κρεμώδη μορφή, είτε σε πούδρα. Εάν δεν έχεις και τις καλύτερες δεξιότητες στο μακιγιάζ, τότε προτίμησε να κάνεις contouring με πούδρα όπου η εφαρμογή της είναι πιο εύκολη. Βρες λοιπόν ένα kit που να περιλαμβάνει τις δύο αποχρώσεις που χρειάζονται για να κάνεις το contouring και ξεκίνα βάφοντας με λίγη ποσότητα από το προϊόν. Εάν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε και άλλο προϊόν. Ό,τι κάνεις, κάν’το σταδιακά έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αφαιρείς μετέπειτα μακιγιάζ.

Λάθος #2: Δεν απλώνεις καλά το προϊόν: Εντάξει έβαλες το μακιγιάζ στο πρόσωπο, αλλά το άπλωσες καλά; Εννέα στις δέκα περιπτώσεις γυναικών χάνουν το… παιχνίδι επειδή δεν κάνουν σωστό blending του προϊόντος. Άμα βλέπεις ακόμα τις γραμμές που σχεδίασες, τότε δεν έχεις κάνει σωστό contouring. Συνέχισε να απλώνεις!

Λάθος #3: Δεν χρησιμοποιείς το σωστό πινέλο μακιγιάζ. Και εντάξει προσπαθείς να απλώσεις το προϊόν καλά. Με τι πινέλο το κάνεις όμως; Ένα παλιό πινέλο δεν σημαίνει ότι θα σου αποδώσει και το σωστό αποτέλεσμα. Εάν χρησιμοποιείς πούδρα τότε χρειάζεται ένα λοξό πινέλο που θα απλώσει σωστά το προϊόν στα μάγουλα και τις γωνίες του προσώπου και που θα αποδώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Εάν χρησιμοποιείς μια κρεμώδη φόρμουλα τότε χρειάζεται απαραίτητα να επενδύσεις σε ένα beauty blender.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.