Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τι κάνουν τα OG μοντέλα και δεν γερνούν με τίποτα;

Τα original supermodels των ‘90s αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιάς τους!


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις, εκτιμώ πολύ τις γυναίκες που προσέχουν το δέρμα τους και το περιποιούνται. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί νιώθω, ότι καταλαβαίνουν τι σημαίνει, να διατηρούν την φυσική τους ομορφιά, όσο καλύτερα γίνεται, όσο περνούν τα χρόνια.

Θρυλικά μοντέλα σαν την Naomi Campbell, την Helena Christensen και άλλες, το έχουν σαν φιλοσοφία αυτό. Και γενικά, ενώ είναι γεγονός, ότι αυτές Οι γυναίκες που έχουν χρόνια τώρα τα φώτα στραμμένα επάνω τους, να έχουν εμπιστευτεί τα… χέρια και ειδικών γιατρών και αισθητικών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνουν τεράστια βάση και στην καθημερινή ρουτίνα και περιποίηση του προσώπου τους.

Με αφορμή, λοιπόν, την παρουσία 5 από των πιο θρυλικών και original topmodels από την δεκαετία του ’90, στο show του οίκου Versace πριν λίγο καιρό, έψαξα, έμαθα και βρήκα τις συνήθειες αυτών των γυναικών, όσον αφορά την επιδερμίδα τους!

Naomi Campbell, 47 ετών

5og90smodels_about_skincare_01.jpg

Το μυστικό της επιτυχίας της; Ενυδάτωση πάνω απ’ όλα! «Όταν κάνω ντους, χρησιμοποιώ μόνο παιδικό σαπούνι. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτά με πολλά αρώματα. Επίσης, δίνω πολύ βάση στην ενυδάτωση του προσώπου με μια κρέμα που κάνει lift, ενώ πάντα χρησιμοποιώ κρέμα ματιών. Ενυδατώνω την επιδερμίδα μου διαρκώς, και όλο το σώμα μου, ενώ εφαρμόζω και ενυδατικό serum για το πρόσωπο. Πιστεύω ότι όλες οι «βαριές» κρέμες και μακιγιάζ, βουλώνουν τους πόρους.»

Helena Christensen, 48 ετών

5og90smodels_about_skincare_02.jpg

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η μελαχρινή καλλονή είχε δηλώσει: «Η γιαγιά μου έχει το πιο όμορφο και βελούδινο δέρμα. Το μόνο που χρησιμοποιεί είναι νερό, σαπούνι και Nivea. Ανά τα χρόνια έχω χρησιμοποιήσει εκατοντάδες διαφορετικά προϊόντα, φανταστικά λάδια, scrub και serum. Αλλά κάθε φορά που επισκέπτομαι την γιαγιά μου, επιστρέφω στο σαπούνι, το νερό και την Nivea! Επίσης, διατηρώ τα μακιγιάζ μου απλό, εφαρμόζοντας μόνο λίγο ρουζ, λίγο lip gloss και «μουτζουρωμένο» eyeliner και αυτό είναι όλο!»

Claudia Schiffer, 47 ετών

5og90smodels_about_skincare_03.jpg

«Τα πάντα είναι η απολέπιση», δηλώνει η Claudia. «Χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου scrub το οποίο είναι για άνδρες γιατί έχει πραγματική διαφορά στο δέρμα μου, ενώ προσφέρει φρεσκάδα. Το χρησιμοποιώ τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Αν χρειάζομαι λίγη παραπάνω…. αγάπη, χρησιμοποιώ μια anti-stress μάσκα για λάμψη!»

Carla Bruni, 49 ετών

5og90smodels_about_skincare_04.jpg

H Bruni είχε πει στο New York Times ότι «η ξηρότητα δεν είναι ποτέ καλό πράγμα». Χρησιμοποιεί πάντα ενυδατική, ενώ λατρεύει τις κρύες ενυδατικές κρέμες ια τις φανταστικές ιδιότητές τους. Επίσης, έχει παραδεχτεί ότι δεν φοράει συχνά μακιγιάζ, γιατί την «μεγαλώνει».

Cindy Crawford, 51

5og90smodels_about_skincare_05.jpg

Η Crawford έχει πει στο InStyle: «Πιστεύω ότι πολύς κόσμος θέλει μια γρήγορη λύση στο πρόβλημά τους, ενώ τα πάντα είναι θέμα συνέπειας. Για π.χ, δεν ξεκίνησα τώρα να γυμνάζομαι! Γυμνάζομαι από τότε που ήμουν 20! Γυμνάζομαι, κοιμάμαι καλά, δεν καπνίζω –όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα. Μπορεί να μην δεις αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα ή ακόμα και από τον πρώτο μήνα ή χρόνο, αλλά αν είσαι συνεπής, θα δεις. Τα πάντα είναι θέμα συντήρησης. Αυτή είναι η προσέγγισή μου, στο πώς αντιμετωπίζω την γήρανση.»

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου