Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 beauty συνήθεις που κάνουν κακό στο δέρμα

Τώρα που μπήκαμε σε νέα χρονιά, μήπως να πεις αντίο και σε αυτά τα λάθη που σε... θαμπώνουν;


Κέλλυ Νόβακ

Μια τέλεια επιδερμίδα θέλει δουλειά. Καιρό τώρα το έχω συνειδητοποιήσει αυτό. Μακάρι τα πράγματα να ήταν απλά και να εφαρμόζαμε απλά μια κρέμα στο πρόσωπό μας, μια φορά την ημέρα και να ξεμπερδεύαμε.

Τα πράγματα λοιπόν, δεν είναι όπως ήταν παλιά. Το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα «κουβαλάνε» αρκετούς ρύπους, ώστε να γίνεται η περιποίηση της επιδερμίδας μας, πιο κρίσιμη από ποτέ.

Πρέπει λοιπόν, να προσέχουμε την επιδερμίδα μας πολύ και να έχουμε μια ρουτίνα που να μας ταιριάζει.

Επίσης, πρέπει να έχουμε και μερικές, βασικές γνώσεις, επί του θέματος. Για π.χ. είμαι σίγουρη ότι ξέρεις καλά μέχρι τώρα ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό ή να αφαιρείς το μακιγιάζ σου πριν πέσεις για ύπνο και ότι αυτά είναι από τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε το δέρμα μας και να έχουμε μια όμορφη όψη.

Τι δεν πρέπει να κάνεις όμως; Γιατί πολλές από εμάς, κάνουμε λάθη στην περιποίηση ομορφιάς μας, και ενώ μπορεί να διαθέτουμε χρόνο με σκοπό να έχουμε μια υγιή επιδερμίδα, να μην έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, λόγω αυτών των λαθών.

Ποια είναι αυτά λοιπόν;

#1. Ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου μόνο το βράδυ

Μπορεί να λες: «ΟΚ, δεν έβαλα ενυδατική το πρωί, αλλά θα βάλω το βράδυ». Λάθος. Ειδικά το πρωί που θα βγεις από το σπίτι και που θα φορέσεις μακιγιάζ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα σου!

#2. Δεν καθαρίζεις το κινητό σου

Αν μιλάς συνέχεια με hands-free ή με bluetooth τότε όλα καλά. Αλλά αν όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το κινητό μας τηλέφωνο το οποίο παίρνουμε μαζί μας παντού και που ακουμπάμε εμείς και τόσα αλλά χέρια, που το βάζουμε στην τσέπη μας, που το ακουμπάμε στο γραφείο, είναι γεμάτο βακτήρια! Και όλα αυτά τα βακτήρια μεταφέρονται στην επιδερμίδα σου, κάθε φορά που μιλάς στο κινητό. Φρόντισε να το καθαρίζεις με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα!

#3. Φοράς την ίδια κρέμα πρωί-βράδυ

ΟΚ, πες ότι ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου και το πρωί και το βράδυ! Τέλεια! Αλλά τι ενυδατική χρησιμοποιείς το πρωί και τι το βράδυ; Γιατί άλλες ανάγκες έχει η επιδερμίδα σου όταν ξυπνήσεις και άλλες όταν πέφτεις για ύπνο. Για π.χ. η κρέμα ημέρας σου πρέπει να έχει αντηλιακή προστασία, ενώ η νυκτός όχι. See?

#4. Αλλάζεις συνέχεια προϊόντα

Ναι, είναι σωστή η λογική του να αλλάζεις τα προϊόντα περιποίησης κάθε σεζόν, αλλά μέχρι εκεί! Όταν τ’ αλλάζεις πιο συχνά από το 6μηνο ή 4μηνο, τότε δεν επιτρέπεις στα προϊόντα να δράσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείς μέχρι και ενοχλήσεις στην επιδερμίδα σου.

#5. Πιάνεις συνέχεια το πρόσωπό σου

Στην ίδια λογική με το #2, τα χέρια σου είναι και αυτά φορείς μικροβίων. Κάθε φορά λοιπόν, που πιάνεις το πρόσωπό σου με τα χέρια σου τα οποία δεν έχεις πλύνει, μεταφέρονται όλα αυτά τα μικρόβια στην επιδερμίδα σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα