Skip to main content

BEAUTY TIPS

Αυτό το αξεσουάρ θα γίνει ο σύμμαχός σου για βαθύ καθαρισμό, χωρίς τραυματισμούς

Μαθήματα ομορφιάς από... τη μαμά. 



Από τα πιο έντονα στιγμιότυπα της παιδικής μου ηλικίας, ήταν τα τρικ που εφάρμοζε η μητέρα μου, προκειμένου να κάνει μια ολοκληρωμένη at home περιποίηση. Και σαν να μην έφτανε που την έβλεπα, η ίδια προσπαθούσε να με πείσει πως -αύριο μεθαύριο- θα χρειαστεί να ακολουθήσω και εγώ κάποια από τις πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς που μου έδινε, κι ας μου φαίνονταν λιγάκι εφιαλτικές στην πρώτη ματιά.

Μια από αυτές ήταν και η χρήση της πετσέτας για τον καθαρισμό του προσώπου. Όχι, δεν μιλάω απλά για το τελευταίο στάδιο, όπου απομακρύνεις τα ίχνη υγρασίας σκουπίζοντας το πρόσωπο. Αναφέρομαι σ' εκείνο κατά το οποίο έπρεπε να τρίψει το πρόσωπο για να κάνει αυτό που εμείς αποκαλούμε scrub και φυσικά, το δέρμα της γινόταν κατακόκκινο. 

Σήμερα, ωστόσο διαπιστώνω, πως μια ήπια εκδοχή εκείνης της πετσέτας είναι ικανή να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα, χωρίς να την ερεθίσει ή τραυματίσει.

Αναρωτιέσαι πως;

Μια βελούδινη πετσέτα προσώπου λειτουργεί ως το τέλειο εργαλείο απολέπισης, που σαφώς έχει αποτελεσματικότερη δράση από τα δάχτυλα των χεριών σου, όταν τρίβεις την επιδερμίδα σου. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα, αν τα προϊόντα περιποίησης και τα καλλυντικά σου έχουν πιο λιπαρή μορφή. Μην ξεχνάς μόνο τον σωστό καθαρισμό της πετσέτας, ώστε να αποφύγεις τα μικρόβια και τα βακτήρια που συσσωρεύονται. 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.