Αυτό το αξεσουάρ θα γίνει ο σύμμαχός σου για βαθύ καθαρισμό, χωρίς τραυματισμούς - AllYou.gr

Search

Αυτό το αξεσουάρ θα γίνει ο σύμμαχός σου για βαθύ καθαρισμό, χωρίς τραυματισμούς

Μαθήματα ομορφιάς από... τη μαμά. 

01 Μαρτίου 2015

Από τα πιο έντονα στιγμιότυπα της παιδικής μου ηλικίας, ήταν τα τρικ που εφάρμοζε η μητέρα μου, προκειμένου να κάνει μια ολοκληρωμένη at home περιποίηση. Και σαν να μην έφτανε που την έβλεπα, η ίδια προσπαθούσε να με πείσει πως -αύριο μεθαύριο- θα χρειαστεί να ακολουθήσω και εγώ κάποια από τις πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς που μου έδινε, κι ας μου φαίνονταν λιγάκι εφιαλτικές στην πρώτη ματιά.

Μια από αυτές ήταν και η χρήση της πετσέτας για τον καθαρισμό του προσώπου. Όχι, δεν μιλάω απλά για το τελευταίο στάδιο, όπου απομακρύνεις τα ίχνη υγρασίας σκουπίζοντας το πρόσωπο. Αναφέρομαι σ' εκείνο κατά το οποίο έπρεπε να τρίψει το πρόσωπο για να κάνει αυτό που εμείς αποκαλούμε scrub και φυσικά, το δέρμα της γινόταν κατακόκκινο. 

Σήμερα, ωστόσο διαπιστώνω, πως μια ήπια εκδοχή εκείνης της πετσέτας είναι ικανή να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα, χωρίς να την ερεθίσει ή τραυματίσει.

Αναρωτιέσαι πως;

Μια βελούδινη πετσέτα προσώπου λειτουργεί ως το τέλειο εργαλείο απολέπισης, που σαφώς έχει αποτελεσματικότερη δράση από τα δάχτυλα των χεριών σου, όταν τρίβεις την επιδερμίδα σου. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα, αν τα προϊόντα περιποίησης και τα καλλυντικά σου έχουν πιο λιπαρή μορφή. Μην ξεχνάς μόνο τον σωστό καθαρισμό της πετσέτας, ώστε να αποφύγεις τα μικρόβια και τα βακτήρια που συσσωρεύονται. 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!