Σκέφτεσαι να κάνεις botox. Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη ηλικία; - AllYou.gr

Search

Σκέφτεσαι να κάνεις botox. Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη ηλικία;

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα σου απαντά.

> ΑΡΘΡΑ ::
12 Νοεμβρίου 2014

Στο ιατρείο έρχονται να κάνουν την πιο διάσημη θεραπεία μπότοξ από κοπέλες 25 ετών μέχρι αρκετά ώριμες γυναίκες. Πολλοί αναρωτιέστε: «Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω μπότοξ;». Η απάντηση που δίνω είναι «Εξαρτάται από το τι πρόσωπο θέλεις να έχεις».

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δυναμικές και στατικές. Οι δυναμικές σχηματίζονται όταν συνοφρυωνόμαστε, γελάμε, στενοχωριόμαστε, κλαίμε, γενικά όταν εκφραζόμαστε. Αντίθετα, οι στατικές είναι μόνιμες, έχουν εγκατασταθεί στο πρόσωπό μας έπειτα από χρόνια. Η ηλικία δεν είναι σε όλους ίδια, καθώς εξαρτάται τόσο από το βαθμό έκφρασης, την ποιότητα του δέρματος και την έκθεση στον ήλιο. 

Προφανώς μια κοπέλα που έρχεται να κάνει μπότοξ στα 25 της ενδιαφέρεται να μην εμφανίσει στατικές ρυτίδες. Για πολλούς η πρόληψη είναι σημαντική. Δεν θέλουν το πρόσωπό τους να αρχίσει να εμφανίζει γραμμές που θα βαθαίνουν με την πάροδο των χρόνων. Από την άλλη, μια γυναίκα που έρχεται για πρώτη φορά στα 40 να κάνει ενέσεις ενδιαφέρεται να απαλύνει τις στατικές, εκείνες δηλαδή που ήδη υπάρχουν στο δέρμα της. Αυτές δεν θα φύγουν. Όμως με τη βοτουλινική τοξίνη θα χαλαρώσουμε τόσο πολύ τους μυς που δεν θα συσπώνται πια και εκείνες δεν θα βαθαίνουν άλλο. Το πρόσωπο θα γίνει ήρεμο και ξεκούραστο, ενώ θα δείχνει πιο νεανικό.

Ορισμένες διάσημες ηθοποιοί βγαίνουν κατά καιρούς και δαιμονοποιούν τις ενέσεις μπότοξ λέγοντας ότι παραμόρφωσε το πρόσωπό τους. Λοιπόν, δεν φταίνε οι ενέσεις. Τα σηκωμένα φρύδια είναι αποτέλεσμα κακού χειρισμού του φαρμάκου, επομένως λάθος εκτίμησης εκ μέρους του γιατρού

Επίσης δεν γνωρίζουμε τι ζητήθηκε από τους γιατρούς: δέρμα δίχως ούτε μία ρυτίδα; Ένα πρόσωπο χωρίς έκφραση; Ανάλογα με το τι ζητήσει ο ενδιαφερόμενος ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη δόση φαρμάκου στα σωστά σημεία. 

Σε κάθε περίπτωση έχετε υπόψη σας ότι το μπότοξ αρχίζει να δρα έπειτα από 4-7 μέρες, είναι ασφαλές, εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, χρησιμοποιείται δεκαετίες στην ιατρική σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από ότι για αισθητικούς λόγους και έχει ενδείξεις για αρχόμενες και εγκατεστημένες ρυτίδες. Η επιλογή είναι δική σας.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.
ΕΓΩ

6 μύθοι για το στρες που πρέπει να σταματήσεις να αγνοείς

Όλα όσα ήξερες για τον εχθρό της ψυχικής ισορροπίας σου μπορεί να μην είναι αλήθεια.