Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μέρη στην Αθήνα με θέα

7 αγαπημένα μέρη με θέα στην Αθήνα


Μαριέτα Χριστοπούλου

Μπορεί να έχουν περάσει και 5 χρόνια από τότε. Βρισκόμουν στο πρώην Zeppelin στο Γαλάτσι και ενώ είχα χίλια άγχη στο κεφάλι μου, η παρέα δίπλα μου, τα έσβησε με μιας, με λίγα λόγια: "Δες την πόλη, είναι όλη δική σου. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Είναι στα πόδια σου". Από τότε, κάθε φορά που πιάνω τον εαυτό μου να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, ψάχνω για θέα. Έχοντας δει ότι το κόλπο πιάνει, λέω σήμερα να σε ξεναγήσω σε μερικά από τα αγαπημένα μου σημεία που έχουν θέα. Το ένα το διάβασες στην πρώτη γραμμή. Αλλά υπάρχουν κι άλλα...

Θα ξεκινήσω από τα Αναφιώτικα, που είναι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Σου τα προτείνω για πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Εκεί που θα περπατάς στην Πλάκα, ξεκίνα να ανηφορίζεις και μόλις φτάσεις στα τείχη της Ακρόπολης δες κάτω την Αθήνα πιάτο. Η ησυχία και τα γραφικά σοκάκια, είναι bonus.

Μιλώντας για Ακρόπολη, δε θα γινόταν να αφήσω έξω από αυτή τη λίστα το 360 Cocktail Bar. Το ποτό περνάει σε άλλο επίπεδο, αφού η Ακρόπολη είναι στο πιάτο σου και κάνει την ατμόσφαιρα μαγική. Είναι καλή επιλογή για ηλιοβασίλεμα και φυσικά για τις καθημερινές - Παρασκευή και Σάββατο, τη θέα εμποδίζει ο πολύς κόσμος.

 

360outalkismoraitis.jpg

Αν θες να φύγεις λίγο από το κέντρο αλλά προτιμάς να παραμείνεις στα ευρύτερα όρια του, ξέρεις ότι η ταράτσα του Hilton είναι μονόδρομος. Κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αυτό που βλέπουν τα μάτια σου από τον Galaxy Bar, είναι μοναδικό και πρέπει τουλάχιστον μια φορά να το χαρίσεις στον εαυτό σου. Εγώ το προτιμώ βράδυ που τα φώτα της πόλης κάνουν το τοπίο πιο εντυπωσιακό.

Προτιμάς να κινηθείς λίγο πιο εκτός; Η Πετρούπολη σε περιμένει. Το Terra Petra, είναι εξαιρετική επιλογή για ένα απογευματινό καφεδάκι με την πόλη στο πιάτο.  

Αν δε κουράστηκες ως εδώ, μπράβο γιατί για το τέλος κράτησα τα καλύτερα. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επί της Συγγρού, είναι ένα ιδανικό μέρος για να ρεμβάσεις όποια μεριά της πόλης προτιμάς από ψηλά. Σου τα έχω ξαναπεί και δε σταματήσω να σου τα λέω μέχρι να πειστώ ότι έχεις πάει το λιγότερο 5 φορές.

Και πριν σε χαιρετήσω, σου θυμίζω ότι εκεί στο Μικρολίμανο, ο Ιστιοπλοϊκός είναι ιδανική επιλογή για απέραντο γαλάζιο ενώ φεύγοντας αν ακολουθήσεις την Λεωφόρο Παπαναστασίου, θα βαρεθείς να κοιτάς δεξιά. 

https://www.instagram.com/p/BCk7jOgBcRN/?taken-by=marietatsi&hl=en

Νιώθεις ήδη καλύτερα πριν βρεθείς σε όλα αυτά ε; Το ξέρω!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.