Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Δευτέρα, η Γεωργιάννα σε έναν Ιπποπόταμο με πολλά σουβλάκια
Ετοιμάζομαι και ξεκινάω με κατεύθυνση το Κολωνάκι. Καιρό τώρα ακούω για το μυθικό καφέ στη Δελφών 3Β, τον «Ιπποπόταμο». Στεγάζεται, λέει, εκεί από το 1978, άλλαξε χέρια το 2014, όταν το αγόρασαν τρεις πελάτες του, επειδή έμαθαν ότι ο παλιός ιδιοκτήτης ήθελε να το κλείσει, κι έχει φανατικούς πελάτες, που δεν το αλλάζουν ποτέ και για κανένα λόγο.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πάει Παγκράτι
Μεγαλωμένη στα δυτικά προάστια της Αθήνας δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω στο κέντρο αυτής της πόλης. Η σχέση μας, βλέπεις, είναι ερωτική, με άπειρες εκπλήξεις αλλά και πολλές απογοητεύσεις. Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει σχέση ζωής που τη φθείρει η καθημερινότητα.

*Την Τετάρτη, η Μελίνα ταξιδεύει σε κόσμους αισιοδοξίας

Περίεργη, έντονη, συγκρουσιακή η εβδομάδα που περνάμε. Γύρω γύρω όλοι, στη μέση...εμείς. Συλλαλητήρια, διακηρύξεις, διαγραφές, αποχωρήσεις, κουκιά μετρημένα κι αμέτρητα, το Μακεδονικό, οι Πρέσπες, τα δακρυγόνα, τα χημικά...
Και μέσα σ' όλα να(!) τρεις ήλιοι!  λαμπεροί, ολόλαμπροι και φωτεινοί : Τσιτσιπάς, Λάνθιμος, Αντετοκούμπο. Υπάρχουν, ευτυχώς, ζουν το όνειρο τους και μαζί τους το ζούμε κι εμείς. Μικροί-μεγάλοι μαγικοί.
 
*Την Πέμπτη, η Τίνα γιορτάζει την μέρα που λέγεται προΠαρασκευή

Θα σκεφτώ μια στιγμή ηλιόλουστη. Έξω από το κτίριο της Ελευθεροτυπίας. Στο κτίριο της Μίνωος. Μια μέρα που εγώ ερχόμουνα κι ο Θέμος έφευγε. Χαμογελάσαμε, χαιρετηθήκαμε. Κι αυτό ήταν. Πάει.
Πάει ο Θέμος.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ κάνει βόλτα σε γνώριμα μέρη
Μου αρέσει η «ασφάλεια». Να έχω δηλαδή ανθρώπους δίπλα μου που εμπιστεύομαι και που no matter what ξέρω ότι θα κάνουν τα πάντα για εμένα και το αντίστροφο. Το ίδιο έχω και με συγκεκριμένα μέρη στην πόλη. Από μαγαζιά, μπαρ, εστιατόρια, ακόμη και γειτονιές που όταν επισκέπτομαι ξέρω ότι θα νιώσω οικεία και ότι θα περάσω καλά. No matter what.


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός