Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εσύ τον έπιασες το Μάη;

Εμείς τον κυνηγάμε από βορρά έως νότο με λουλούδια, κρέπες και χορό! 


Ελβίρα Δρακάκη

Ξημέρωσε Δευτέρα και από συνήθεια (γιατί έχω και ένα μικρό ψυχαναγκασμό πρέπει να ομολογήσω) κοιτάζω την ατζέντα μου και τι να δω; Οι δουλειές που έχω για σήμερα είναι η εξής μία: «Πιάσε το Μάη»!

Και αφού δεν είμαι από τους τυχερούς που άφησαν την πόλη για να πάνε στας εξοχάς να μαζέψουν ήλιο και λουλούδια, θα κάνω το αμέσως επόμενο καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ. Εξάλλου, που να τρέχω τώρα σε λιβάδια και λαγκάδια να μαζεύω λουλούδια; Αφού μπορώ να τα βρω έτοιμα, στημένα, όμορφα και μυρωδάτα σε μία ανθοκομική έκθεση; 

Φοράω λοιπόν τα ανοιξιάτικά μου, βάζω και τα αντιηλιακά μου (όπως πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και την επιδερμίδα της) και κατευθύνομαι προς βορρά και συγκεκριμένα στην Κηφισιά για να υποδεχτώ το νέο μήνα. 

Εκεί στην 63η Ανθοκομική Έκθεση που απλώνεται στο πανέμορφο Άλσος θα τριγυρίσω ανάμεσα στα λουλουδάτα εκθέματα, θα μεθύσω με τις μυρωδιές και θα χορτάσει το μάτι μου χρώματα! Φέτος λέω να πάρω και μερικά γλαστράκια με λαχανικά, να ξεκινήσω το δικό μου μίνι-μποστάνι στο μπαλκόνι, γιατί όχι;

anthokomikikifisias.jpg

Αφού κάνω τα ψώνια μου στην έκθεση, αποφασίζω να περιπλανηθώ λίγο παραπάνω στο Άλσος της Κηφισιάς. Το ήξερες εσύ ότι δημιουργήθηκε το 1885, όταν ο Σιδηρόδρομος επεκτάθηκε μέχρι την Κηφισιά και έφτανε μέχρι εδώ το ατμοκίνητο «θηρίο»; Εγώ πάλι όχι!

Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι όλο αυτό το περπάτημα μου άνοιξε την όρεξη, για αυτό πάω γραμμή για τις «Κρέπες Κηφισιάς» μία από τις πιο ονομαστές κρεπερί Αθηνών και Προαστίων. Κι επειδή μέρα που είναι μπορώ να μου κάνω ένα δώρο, θα διαλέξω την περίφημη «Death by Chocolate» κρέπα με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, πουράκια, τρούφα και λίγη ακόμα σοκολάτα, αυτή τη φορά σε σιρόπι!

Η ώρα όμως περνάει και πρέπει να κατέβω νότια και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να ολοκληρώσω την υποδοχή του Μαΐου λέγοντας «Hello Sunshine!». 

Όχι εγώ δηλαδή, η Μαριέττα Φαφούτη, με την 8μελή μπάντα της, που μας έχει προσκαλέσει να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πάρτι (με ελεύθερη είσοδο) στο Ξέφωτο. 

fafouti.jpg
Με ντίσκο και ηλιόλουστη ποπ, καινούρια τραγούδια και «πειραγμένες» διασκευές» στο ρεπερτόριο, είναι σίγουρο ότι η νύχτα θα με βρει να χορεύω κάτω από τα αστέρια!

Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για να ξεκινήσει υπέροχα αυτός ο Μάιος;

INFO
Ανθοκομική Έκθεση
, ως τις 14 Μαΐου 2017
Άλσος Κηφισιάς: Δύο κεντρικές είσοδοι επί των Λεωφ. Κηφισίας & Δραγούμη και δύο πλαϊνές επί των οδών Ηρ. Αττικού & Αδριανού. Πρόσβαση και από ΗΣΑΠ Κηφισιάς

Κρέπες Κηφισιάς, Αδριανού 4 και Λ. Κηφισίας

Μαριέττα Φαφούτη – “Hello Sunshine!” 1 Μαΐου, Ξέφωτο, 21.00
Παίζουν οι μουσικοί:
Ρένος Παπασταύρος: Πλήκτρα-Sampling
Φοίβος Κουντρουράκη: Ντραμς
Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες
Θοδωρής Ζευκιλής: Μπάσο
Γιώργος Ζαρέας: Τρομπόνι
Ευαγγελία Ξυνοπούλου, Εύη Κουρτίδου, Μαρία Καρέτσου: Φωνητικά-Κρουστά
Θοδωρής Ζευκιλής: Μπάσο
Γιάννης Παξεβάνης: Ήχος

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε