Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από το λιμάνι στην Αθήνα, δυο τσιγάρα δρόμος

Η Κέλλυ περνάει καλά και καλοκαιρινά, στην πρωτεύουσα.


Κέλλυ Νόβακ

Είπαμε οκέι, έχουμε ξεμείνει Αθήνα, αλλά θα το διασκεδάσουμε ακόμη κι αν είμαστε εδώ. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά, τον τελευταίο καιρό, θέλω να είμαι συνέχεια έξω! Έξω όμως, όχι κλεισμένη σε σπίτια φίλων ή σε… καταθλιπτικά μπάρακια, που ναι μεν είναι ωραία, αλλά εγώ, σε αυτή την φάση θέλω τον αέρα μου.

Και σήμερα, θα μου πάρει σίγουρα ο αέρας τα μαλλιά και κυρίως τα μυαλά, στην πανέμορφη ταράτσα που θα πάω. Γιατί, όπως σου είπα θέλω να είμαι έξω συνέχεια! Έξω-έξω. Κυριολεκτικά!

Και που καλύτερο μέρος από το Mary Pickford (Ακτή Κουμουνδούρου 52) στον Πειραιά; Το μόνο μέρος για το οποίο θα τραβήξω το κουρασμένο μου κορμί, για να πάω μέχρι το Μικρολίμανο, γιατί πραγματικά το αξίζει!

Στην ταράτσα του Varoulko στον τρίτο όροφο, βρίσκεται εδώ και μερικούς μόλις μήνες, ένα από τα πιο όμορφα μπαρ της πόλης. Ο Θάνος Προυναρούς του Baba au Rum σε συνεργασία με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου, δημιούργησαν ένα από τα πιο εντυπωσιακά μπαρ αυτή την στιγμή. Και λέω «εντυπωσιακά» γιατί θα εντυπωσιαστείς με την διακόσμηση, την καλή εξυπηρέτηση των barmen και φυσικά την καταπληκτική θέα του λιμανιού. Σαν μικρές λευκές οδοντογλυφίδες μοιάζουν τα κατάρτια των ιστιοπλοϊκών –ή εμένα μπορεί να μου φαίνονται έτσι, μετά από ένα-δύο κοκτέιλ. Γιατί το μενού με 18 ποτά, longdrinks και κοκτέιλ, προσφέρουν μια τεράστια γκάμα σε γεύσεις που σίγουρα θα κάνουν και τον πιο δύσπιστο να δοκιμάσει ένα «περίπλοκο» τέτοιο ποτό.

Αλλά είναι αυτό το «έξω» που σου έλεγα πριν, που θα με μαγέψει και θα κάνει αυτή την βραδιά μοναδική. Με θέα από το λιμάνι μέχρι και την Ακρόπολη, αυτό το μέρος, με λίγη φαντασία θα με ταξιδέψει σε ένα εξωτικό προορισμό και σίγουρα θα με κάνει να ξεχάσω που βρίσκομαι και που πατάω. Και πάλι, όλα αυτά μπορεί να τα βλέπω, μετά από 1-2 λαχταριστά κοκτεϊλάκια!

Αλλά επιστροφή τώρα στην πραγματικότητα, γιατί όσο κι αν θα ήθελα να μείνω σε αυτό το μπαρ, όλο το βράδυ, εμ, θέλω να χορέψω και λίγο. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσω το αγαπημένο μου «έξω», για να χωθώ «μέσα» στα στενά του κέντρου.

Το κάνω μόνο και μόνο για τον Kormoranos, να ξέρεις αυτό. Για κανέναν άλλο, και αυτό, γιατί ξέρω 100% ότι θα ακούσω καλές μουσικές και θα διασκεδάσω! Ειδικά, έχοντας απολαύσει αυτή την μαγευτική θέα, θα είμαι στο κατάλληλο mood, για να απολαύσω και το πάρτι αυτό στο Praxitelous Bar (Πραξιτέλους, 33 Αθήνα), με απόλυτη βεβαιότητα.

Στο αίθριο Πραξιτέλους λοιπόν, από τις 11 μ.μ και μετά, ο Kormoranos παρέα με τους The Prudence Tapes, Blue Lagoon, Body Double και Nicolas υπόσχονται εξαιρετικά ηλεκτρονικά ακούσματα, αλλά και funk-soul-hip hop μουσικές, για… κουνήματα μέχρι πρωίας. Οπότε φόρεσε τα πιο άνετα παπούτσια σου και ακολούθησε με, στα σημερινά νυχτοπερπατήματά μου! Θα περάσεις τέλεια, trust me.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.