Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Οι… Eπτά «πλευρές» της μόδας και της γαστρονομίας

Η Κέλλυ απολαμβάνει την ελληνική μόδα σε όλο της το μεγαλείο, αλλά και την ελληνική κουζίνα… with a twist!


Κέλλυ Νόβακ

Προσωπικά, δύο είναι μεγάλες μου αγάπες: η μόδα και το φαγητό. Και θεωρώ ότι και τα δύο είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Ίσως να είναι παρεξηγημένοι και λίγο αυτοί οι χώροι. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αποκαλέσει τον χώρο της Μόδας «επιφανειακό» -που είναι, σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά έχει πολλές ενδιαφέρουσες και σημαντικές «πλευρές» αυτός ο κόσμος που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Το ίδιο και με την γαστρονομία. Κάποιοι ίσως απλά βλέπουν το φαγητό ως μια βιοποριστική ανάγκη (όπως και με τα ρούχα και την μόδα) αποκλειστικά. Ενώ και σε αυτή την περίπτωση, ένα πιάτο φαγητό μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά σε έναν άνθρωπο πέρα από γεύσεις. Έχουν πολλά κοινά τελικά αυτοί οι δύο κόσμοι και σήμερα έχω σκοπό να εξερευνήσω και τους δύο! Και μάλιστα, θα αφεθώ στις ελληνικές και εγχώριες «δυνάμεις» και θα δω πώς οι Έλληνες «ειδικοί» αντιμετωπίζουν τους δύο αυτούς χώρους.

Και όσον αφορά την μόδα, πού καλύτερα θα… ασπαστώ όλο το ελληνικό μεγαλείο σχεδιαστών και brands, αν όχι στο Athens Xclusive Designers Week; Για άλλη μια χρονιά (για 22η για την ακρίβεια!), ο πιο ισχυρός θεσμός της ελληνικής μόδας, λαμβάνει μέρος στον χώρο του Ζαππείου. Σήμερα, το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς το πρόγραμμα είναι γεμάτο με «φρέσκο αίμα». Νέοι σχεδιαστές και σχεδιάστριες άλλοι πιο «φρέσκοι» από την σχολή ενδυματολογίας, άλλοι πιο έμπειροι θα προσφέρουν την δική τους αισθητική και ματιά, απέναντι στην ελληνική μόδα –και όχι μόνο.

Μιας και θα βρεθώ στο event, έχω σκοπό να κάνω και μία βόλτα από τα κιόσκια των φετινών χορηγών. Πάω στοχευμένα για να είμαι ειλικρινής, μιας και γνωρίζω από πριν ότι ένας από τους Silver Χορηγούς της εκδήλωσης, που στηρίζει έμπρακτα τον θερμό, είναι η Frezyderm. Αυτή είναι πρώτη φορά, που το brand κάνει την εμφάνισή της στην εκδήλωση και, είμαι σίγουρη ότι τα μοναδικά προϊόντα που θα δω στο stand του brand, θα εκπληρώσουν τον σκοπό τους: να κάνουν όλες να νιώσουμε αυτοπεποίθηση! Η Frezyderm θα παρουσιάσει στην εκδήλωση την νέα σειρά προϊόντων Cream Boosters, τα οποία προσφέρουν τόνωση και λάμψη στην επιδερμίδα!

 Ώρα τώρα να εξερευνήσω τον χώρο της γαστρονομίας. Μια «νέα» -σχετικά- προσθήκη, στην ελληνική, σύγχρονη γαστρονομική σκηνή είναι το Επτά 7 (Ερμού 119 & Άστιγκος 10, Αθήνα). Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, το εστιατόριο Επτά 7 στο Μοναστηράκι, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του.

Πέρα από τον ατμοσφαιρικό και καλαίσθητο χώρο, το Επτά 7, αλλάζει την γαστρονομική του ταυτότητα, με την Μεσόγειο να πρωταγωνιστεί στο μενού του. Φρέσκα υλικά και μοντέρνες τεχνικές συναντώνται στην κουζίνα του εστιατορίου, με την ομάδα του να δημιουργεί πιάτα μοναδικής γεύσης. Οι μοναστηριακές συνταγές, τα ζουμερά κρέατα και ολόφρεσκα ψάρια, αλλά και το «δικό μας» ελληνικό σούσι με αμπελόφυλλα, είμαι σίγουρη ότι θα επιβεβαιώσουν τις σκέψεις μου για το φαγητό: ότι πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που περνάει από τον ουρανίσκο και το στομάχι μας!

Πώς μετά από μια τέτοια μέρα, να μην θέλω μετά να «κάτσω» παρέα με τις σκέψεις μου και να αναλογιστώ όλα αυτά που έζησα; Γιατί όταν κανείς χρησιμοποιήσει στο έπακρο τις αισθήσεις αλλά και το μυαλό του, τότε γίνεται αυτή η βόλτα να μην θεωρηθεί επιτυχής;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.