Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα τη βροχή δεν τη φοβάται

Θέατρο και καφές στο Γκάζι.



Περίεργη βδομάδα αυτή. Με βροχές, με απεργίες, με διάθεση μυστήρια. Αυτό που θες να κάνεις τα πάντα και συνάμα το τίποτα. 

Το τίποτα δεν ανήκει στις επιλογές μου, αν και επιθυμία βαθιά στιγμές στιγμές. Τα πάντα; Μπα, ούτε αυτά. 

Ας κάνω όσα μπορώ, ας κάνω λίγα και να είναι καλά, σκέφτομαι για να ξορκίσω τη βροχερή αυτή μέρα. 

Σήμερα το απόγευμα θα πάω στο Γκάζι, σε ένα ωραίο στέκι που ανακάλυψα μια Κυριακή απόγευμα μαζί με την κόρη μου, το Flemme Rouge (Τριπτολέμου 26). Εδώ οι τύποι έχουν μια εμμονή με το ποδήλατο, και όχι μόνο στη διακόσμηση, αλλά δεν είναι και απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι ποδηλάτης για να έρθεις. Για αυτό βλέπεις λογής λογής κόσμο και όλες τις ηλικίες, και με έναν μυστήριο τρόπο, όλοι χαλαροί.

Το σέρβις είναι φιλικό (χαμόγελα, ρε παιδιά, πόσο τα έχουμε ανάγκη), ο καφές ωραίος και το κλαμπ σάντουιτς από τα καλύτερα που έχω φάει. Το έχω βγάλει και φωτογραφία, για τις μέρες της μεγάλης πείνας/ δίαιτας:
 

Flemme_mesa.jpg
 

Θα πιω, λοιπόν, το καφεδάκι μου και θα απολαύσω το σνακ μου, και έτσι χορτάτη θα κάνω δύο βήματα πιο πέρα για να βρεθώ στο Σύγχρονο θέατρο (Ευμολπιδών 45).

Εδώ όπου Δευτέρες και Τρίτες, στις 9 και τέταρτο, παίζεται ένα από τα καλύτερα έργα της φετινής σεζόν, λένε οι θεατρόφιλοι. Η Βούβα
Πρωταγωνίστρια, μια ηθοποιός που συμπαθώ και εκτιμώ πολύ, η Νάντια Κοντογεώργη. Το έργο υπογράφει η Ελένη Γκασούκα, που συνηθίζει να γράφει κείμενα και να υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Υπερταλαντούχα και αυτή. 

Έχω διαβάσει λίγα πράγματα πριν πάω, έτσι νομίζω πως πρέπει να γίνεται. Να πηγαίνεις στο θέατρο λιγάκι διαβασμένος και να φεύγεις προβληματισμένος και με όρεξη για κουβέντα μετά. 
 

«Η Βούβα είναι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με θέμα την ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου, που εκτός από την μεταξύ τους αναμέτρηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους εφιάλτες. 
Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας έτσι την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. 
Οι ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους παίρνοντας λάθος αποφάσεις. Η Βούβα είναι ένα παιχνίδι με την αλήθεια».

Μυστήρια Τρίτη η σημερινή. Θα αντέξω αυτό το παιχνίδι με την αλήθεια; 

Ομπρέλα να πάρεις, φωνάζει η μάνα μου.

Κι αν βραχώ, τι έγινε; θέλω να της φωνάξω πίσω. Από όλες τις στιγμές τις παιδικές, τις μέρες με βροχή θυμάμαι πάντα πιο έντονα.   

 

Info: Η Βούβα θα παίζεται έως 12/12 κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε