Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

H Αλεξάνδρα σε έθνικ διάθεση 

Τρώγοντας σε μεξικάνικη χασιέντα στο Θησείο.



Λίγο πριν μπει η εορταστική περίοδος έχω καθιερώσει το δικό μου, προσωπικό έθιμο: Κάνω λίγη δίαιτα ώστε να έχω περιθώριο στις γιορτές να φάω με την άνεσή μου και όχι να μετράω τα μύδγαλα από τους κουραμπιέδες.

Τραγικό, το ξέρω. Τι να κάνω όμως που κάθε χρονιά είμαι οριακά; 

Η εποχή αυτή του χρόνου κοντοζυγώνει και, ένα περίεργο πράγμα, μου έχει ανοίξει απίστευτα η όρεξη. Λες και μπήκε ο οργανισμός σε κατάσταση επιβίωσης.  

Για αυτό και εγώ θα ακούσω τον εαυτό μου και θα φάω, αλλά θα ακούσω και τον φίλο μου τον Βασίλη, του σιναφιού και αυτός, που μου πρότεινε να βρεθούμε στο νέο μεξικάνικο της πόλης, το Coyoacan.

Περίεργο όνομα, ε; Ναι, είναι μια περιοχή του Μεξικού το οποίο σημαίνει "τόπος των κογιότ" στην γλώσσα των Αζτέκων. Το γκούγκλαρα, καλέ, πού να το ξέρω; Μεξικό δεν έχω πάει.  
 

coyocan1.jpg
 

Στο παλιό Sowl εάν το έχεις υπόψιν σου, ε, εκεί σε αυτό το ωραίο μέρος στο Θησείο έχουμε δώσει ραντεβού οι δύο φίλοι. Η διακόσμηση, μου είπαν, θα σου αρέσει πολύ. Και τοιχογραφίες, και έθνικ, και Φρίντα Κάλο, χαμός. 

Ναι, βρε παιδιά, αλλά θα φάμε; (ο καθένας τον καημό του).

Και φυσικά θα φάμε αφού την κουζίνα επιμελείται ο Σταμάτης Λουμουσιώτης, σεφ από τους καλούς, ενώ τα μεξικάνικα πιάτα ετοιμάζει ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος. Το τι θα πάρουμε θα το αφήσω στον Βασίλη που ως food editor δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Ένα γουακαμόλε όμως να πάρουμε, ε, να το φάμε με χειροποίητα τσιπς τορτίγιας και μετά σεβίτσε, quesadilla και τάκος, μην ξεχάσουμε τα τάκος. Αχ, μόνο που τα γράφω μου άνοιξε η όρεξη. Οκ, ας μοιραστούμε και ένα black angus short rib. Με έπεισες. 

Γλυκό δεν θέλω. Για ποια με πέρασες; Για καμιά λιχούδω; Ήμαρτον, Θεέ μου! 
Μήπως τελικά αντί για δίαιτα ξεκινήσω νηστεία; Μην ξεχάσω να ρωτήσω εάν τα σαββατοκύριακα το brunch είναι νηστίσιμο. 

Info:

Coyoacan: Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3457102
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.