Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πάμε πλατεία στην Βιβλιοτοπία;

Όταν λέμε πάμε πλατεία εννοούμε πλέον μόνο την πλατεία Νέας Σμύρνης.


Μαλού Κουκουνάστα

Για τους απανταχού Νεοσμυρνιώτες αλλά και τους Φαληριώτες, τους κατοίκους Αλίμου και Νέου Κόσμου, τους πολίτες Δάφνης και Αγίου Δημητρίου η ερώτηση «Πάμε πλατεία;» μπορεί να αφορά μόνο μια πλατεία κι αυτή είναι της Νέας Σμύρνης.

Εκεί λοιπόν θα πάω (και) σήμερα.

Και ναι. Πάμε και στον Άδωνη για καφέ. Όμως θα πάμε και μια βόλτα ακριβώς απέναντι στην Βιβλιοτοπία, το βιβλιοπωλείο της πλατείας που είναι, αδιαμφισβήτητα, και το βιβλιοπωλείο της καρδιάς μου.

H Βιβλιοτοπία κατέχει τη μοναδική "συνταγή" να δημιουργεί βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, φιλικά, που αντιμετωπίζουν το βιβλίο με το σεβασμό που του αξίζει. Όχι ότι έχω δει τα υπόλοιπα βιβλιοπωλεία της Βιβλιοτοπίας (Γλυφάδας και Πειραιά) αλλά...

...αλλά αυτά με κάνει και νιώθω το πολύ μοντέρνο, πολύ σύγχρονο και σούπερ λειτουργικό κατάστημα της Νέας Σμύρνης , που παρά το γεγονός ότι είναι ένα πραγματικά μεγάλο κατάστημα, δημιουργεί στον επισκέπτη το αίσθημα της ζεστασιάς και οικειότητας.

Εκεί θα πάω τις λίστες των βιβλίων και της γραφικής ύλης που ζητούν τα σχολεία των παιδιών μου, εκεί θα αναζητήσω και τον δύσκολο τελευταίο τίτλο που έψαχνα προχθές στο Amazon.

N.S.3.jpgΚαι θα πας στον πάνω όροφο παρέα με την γάτα της καρδιάς σου 

Πρόκειται για ένα ενημερωμένο και έγκυρο βιβλιοπωλείο, με καταρτισμένους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν και να βοηθήσουν  τους πελάτες με τις επιλογές τους, γρήγορα και υπεύθυνα.

Και βέβαια όχι μόνο για βιβλία και αναλώσιμα αλλά και για κάθε είδος ιδιαίτερου δώρου που θέλω να προσφέρω στους αγαπημένους μου. Ειδικά τώρα την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα θα βρω ό, τι χρειάζεται για να βγω ασπροπρόσωπη.

Το πιο σημαντικό, ίσως, όμως, είναι ο αέρας που αποπνέει ο χώρος του βιβλιοπωλείου. Είναι μια μικρή πολυπολιτισμική εμπειρία. Μια αίσθηση ότι ταξιδεύεις ενώ δεν κάνεις τίποτ' άλλο απ' το να απλώνεις το βλέμμα σου σε όλα αυτά τα υπέροχα και μοναδικά αντικείμενα που, οι άνθρωποι της Βιβλιοτοπίας, επιλέγουν και συλλέγουν από τα συχνά τους ταξίδια ανά τον κόσμο.

Προσοχή στην λεπτομέρεια, πραγματική αγάπη και όραμα.

Κι εγώ είμαι αμετανόητα ρομαντική και μου αρέσει να είμαι παρέα μόνο με αμετανόητα ρομαντικούς που αποδεικνύουν κάθε μέρα πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Για αυτό στην Πλατεία, φίλοι μου. Για καφέ, για γνώση και για ψυχαγωγία. 

*ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΙΑ (ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ)
25ης Μαρτίου 9, Νέα Σμύρνη
τηλ. 2109370583

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ