Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες μας βόλτες

Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες εντός και εκτός πρωτεύουσας.



*Την Δευτέρα, η Αντωνία κάτω από την Ακρόπολη
Πρώτη στάση το Πάρκο Ελευθερίας. Το έμαθα πρόσφατα, είναι το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και όταν πέρναγα από μπροστά ζήλευα αυτούς που απολάμβαναν τον ήλιο και το πράσινο, χαζεύοντας από μακριά την κίνηση στην Κηφισίας.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πάει SPITI MAS
Σήμερα θα πάω -μόνη μου σε αρχική φάση για βολιδοσκόπηση αλλά και ενδοσκόπηση- σε ένα μέρος που προτείνει η φίλη μου Ζωή στο blog της mamapetounia.com, και έχει αυτό το τέλειο όνομα: Spiti mas. Γιατί, κακά τα ψέματα, μια σύσταση από κάποιον που έχει ήδη πάει είναι πάντα ευπρόσδεκτη, πόσω μάλλον εάν αυτός ο κάποιος έχει γούστο, άποψη και... κόρη.

*Την Τετάρτη, η Δήμητρα χαλαρώνει
Το επιβλητικό ξενοδοχείο που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης, το Σύνταγμα, την πιο διάσημη πλατεία της χώρας, είναι το ολοκαίνουργιο Electra Metropolis. Έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, που στέγασε για δεκαετίες το υπουργείο Παιδείας και σήμερα μεταμορφώθηκε σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα.

*Την Πέμπτη, η Τίνα γυροφέρνει μια μικρή υπαρξιακή κρίση
(και σήμερα Πέμπτη) πίνω ένα τσάι Yogi. Ένα Christmas blend, που από τα Χριστούγεννα που το πρωτοήπια δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Και έχω εθιστεί. Και τα αποθέματά του λιγοστεύουν επικίνδυνα. Με τον ίδιο τρόπο που λιγοστεύει επικίνδυνα και η παρακαταθήκη των Χριστουγέννων. Ξέρεις. Οι μπάλες αντικαταστάθηκαν με λουλούδια. Οι νιφάδες με αχτίδες. Η αγάπη με έρωτα.

*Την Παρασκευή, ο Λένα στην πλατεία, στο δάσος...

Πρώτος... στόχος τα Public στην Πλατεία Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1). Εκεί θα συναντήσω τον πιο διάσημο Ιάπωνα συγγραφέα, τον Χαρούκι Μουρακάμι. Τρόπος του λέγειν "θα συναντήσω", στα βιβλία του θα "χωθώ" και στη γραφή του, που πρέπει να σου πω πως με συναρπάζει. Διάβασα το 3τομο IQ84 και μαγεύτηκα. Το βρήκα αριστουργηματικό.


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια