Τόσο καιρό πλενεις τα εσώρουχά σου λάθος - AllYou.gr

Search

Τόσο καιρό πλενεις τα εσώρουχά σου λάθος

Στο εξής δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και τα εσώρουχα σου θα σε... ευχαριστήσουν.

18 Οκτωβρίου 2016

Γενικά νιώθω ότι πολλές γυναίκες έχουν αρκετές ελλείψεις από άποψη γνώσεων, όσον αφορά τα εσώρουχα. Πολλές είναι αυτές που μπορεί να μην ξέρουν το μέγεθος του σουτιέν τους μέχρι και κάθε πότε πρέπει να τα πλένουν. Έχοντας μιλήσει για το πρώτο στο παρελθόν, θέλω σήμερα να αναφερθώ στο δεύτερο. Στο πώς δηλαδή πρέπει να «χειρίζεσαι» -γιατί απαιτούν διαφορετικό χειρισμό-, ακόμα και τα πιο ντελικάτα και ακριβά πολλές φορές, εσώρουχά σου, από το πλύσιμο μέχρι και τον τρόπο που τα διπλώνεις.

Δεν θέλω να στο παίζω «Θεός» παρεμπιπτόντως, γι’ αυτό και να σου πω ότι μέσα από αυτή την έρευνα, έμαθα και εγώ πολλά!

#1. Μην πλένεις το σουτιέν σου μετά από κάθε χρήση. Η καθημερινή πλύση μπορεί να τα καταστρέψει τα υλικά (βλ. λάστιχα) τα οποία υπάρχουν για να προσφέρουν την σωστή ενίσχυση στο στήθος. Μπορείς να το πλένεις μετά από κάθε δύο με τρεις χρήσεις.

#2. Κάποια εσώρουχα θέλουν χέρι. Τα πιο ντελικάτα εσώρουχα, είτε αυτά είναι λεπτεπίλεπτα ή αποτελούνται από κάποιο ιδιαίτερο ύφασμα πρέπει να τα πλένεις στο χέρι.

#3. Απέφυγε το στέγνωμα. Μπορεί το αυτόματο στέγνωμα να είναι πρακτικό για τα ρούχα σου, αλλά όχι για τα εσώρουχά σου τα οποία και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να τα καταστρέψει.

#4. Αποθήκευσε σωστά τα σουτιέν. Βάλε τα στην σειρά, διπλώνοντας στην μέση και βάζοντας το ένα μέσα στο cup του άλλου.

#5. Κρέμασε τα. Τα ακριβά και πιο ντελικάτα εσώρουχά σου έχουν και αυτά θέση στην πολύτιμη ντουλάπα σου, οπότε κρέμασε τα εάν θέλεις να τα κρατήσεις για παραπάνω από 6 μήνες!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης