ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Muffin με αρακά και απάκι
Πρέπει να μας πιστέψεις: αυτό το muffin είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου!
Υλικά για 12 μερίδες
300g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150g αρακά
200g γιαούρτι
100g απάκι κομμένο σε κύβους
100ml ηλιέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
55g έμενταλ τριμμένο
1 αβγό
1 κ.γ. κάρυ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC και ψεκάζεις με λίγο cooking spray ένα ταψί για muffin.
2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το κάρυ και το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύεις.
3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς καλά το αβγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Προσθέτεις τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το απάκι και ανακατεύεις.
4. Μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζεις κάθε muffin με λίγο τυρί. Ψήνεις τα muffin μέχρι να πάρουν χρώμα, για 30 λεπτά. Βγάζεις τα muffin από το φούρνο. Περιμένεις 10 λεπτά προτού τα βγάλεις από τό ταψί. Τέλος, τα μεταφέρεις σε μια σχάρα και τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς προτού τα δοκιμάσεις.
Tip: Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις έμενταλ. Τα muffin σου θα είναι εξίσου απολαυστικά αν χρησιμοποιήσεις κασέρι, φέτα, ρεγκάτο ή γραβιέρα.
Πηγή: www.finedininglovers.com