Muffin με αρακά και απάκι - AllYou.gr

Search

Muffin με αρακά και απάκι

Πρέπει να μας πιστέψεις: αυτό το muffin είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου!

02 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 12 μερίδες

300g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150g αρακά

200g γιαούρτι

100g απάκι κομμένο σε κύβους

100ml ηλιέλαιο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

55g έμενταλ τριμμένο

1 αβγό

1 κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC και ψεκάζεις με λίγο cooking spray ένα ταψί για muffin.

2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το κάρυ και το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύεις. 

3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς καλά το αβγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Προσθέτεις τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το απάκι και ανακατεύεις.

4. Μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζεις κάθε muffin με λίγο τυρί. Ψήνεις τα muffin μέχρι να πάρουν χρώμα, για 30 λεπτά. Βγάζεις τα muffin από το φούρνο. Περιμένεις 10 λεπτά προτού τα βγάλεις από τό ταψί. Τέλος, τα μεταφέρεις σε μια σχάρα και τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς προτού τα δοκιμάσεις.

Tip: Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις έμενταλ. Τα muffin σου θα είναι εξίσου απολαυστικά αν χρησιμοποιήσεις κασέρι, φέτα, ρεγκάτο ή γραβιέρα.

Πηγή: www.finedininglovers.com