Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Muffin με αρακά και απάκι

Πρέπει να μας πιστέψεις: αυτό το muffin είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 12 μερίδες

300g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150g αρακά

200g γιαούρτι

100g απάκι κομμένο σε κύβους

100ml ηλιέλαιο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

55g έμενταλ τριμμένο

1 αβγό

1 κ.γ. κάρυ

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC και ψεκάζεις με λίγο cooking spray ένα ταψί για muffin.

2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι, το κάρυ και το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύεις. 

3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς καλά το αβγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Προσθέτεις τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις τον αρακά, τα κρεμμυδάκια και το απάκι και ανακατεύεις.

4. Μεταφέρεις το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζεις κάθε muffin με λίγο τυρί. Ψήνεις τα muffin μέχρι να πάρουν χρώμα, για 30 λεπτά. Βγάζεις τα muffin από το φούρνο. Περιμένεις 10 λεπτά προτού τα βγάλεις από τό ταψί. Τέλος, τα μεταφέρεις σε μια σχάρα και τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς προτού τα δοκιμάσεις.

Tip: Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις έμενταλ. Τα muffin σου θα είναι εξίσου απολαυστικά αν χρησιμοποιήσεις κασέρι, φέτα, ρεγκάτο ή γραβιέρα.

Πηγή: www.finedininglovers.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα