ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο jerk
Μια συνταγή τόσο νόστιμη και αρωματική που θα σε πάει ταξίδι μακρινό ως την Τζαμάικα!
Υλικά για 4 μερίδες
700g στήθος κοτόπουλο
2 κ.γ. μπαχάρι
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. γαρίφαλλο
1/4 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ρίχνεις όλα τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά ώστε να δημιουργήσεις μια πάστα. Στη συνέχεια, καλύπτεις καλά το κοτόπουλο με το μείγμα.
2. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτεις το κοτόπουλο. Ψήνεις το κρέας μέχρι να «μαυρίσει» εξωτερικά, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρεις το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά προτού το κόψεις σε φέτες.
Tip: Αυτό το τζαμαϊκανό κοτόπουλο συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι.
Πηγή: www.pinchofyum.com
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου