Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κέικ μόκα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Μαρία Μυλωνά

Υλικά:

Για το κέικ:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες ζάχαρη

200γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

½ κούπα γάλα φρέσκο

1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ

10 σταγόνες εσάνς βανίλιας

Για το γλάσο:

100γρ. κρέμα γάλακτος

100γρ. τυρί κρέμα

50γρ. ζάχαρη άχνη

1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ

Για διακόσμηση:

Λίγους κόκκους καφέ (όχι τριμμένους)

Εκτέλεση:

1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, και μετά από 3 λεπτά το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ και την βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα.

2. Για να μη μας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα, αλείφουμε την φόρμα παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Πετάμε το περίσσευμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 περίπου λεπτά.

4. Για να διαπιστώσουμε ότι είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζουμε στη μία ώρα περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. (Προσοχή: δεν ανοίγουμε το φούρνο, ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα).

5. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε.

6. Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μαζί με ένα αυγοδάρτη και περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζοντάς το με τους κόκκους του καφέ.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.