ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κέικ μόκα
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
Για το κέικ:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
200γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
½ κούπα γάλα φρέσκο
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Για το γλάσο:
100γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. τυρί κρέμα
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ
Για διακόσμηση:
Λίγους κόκκους καφέ (όχι τριμμένους)
Εκτέλεση:
1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, και μετά από 3 λεπτά το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ και την βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
2. Για να μη μας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα, αλείφουμε την φόρμα παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Πετάμε το περίσσευμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 περίπου λεπτά.
4. Για να διαπιστώσουμε ότι είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζουμε στη μία ώρα περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. (Προσοχή: δεν ανοίγουμε το φούρνο, ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα).
5. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε.
6. Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μαζί με ένα αυγοδάρτη και περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζοντάς το με τους κόκκους του καφέ.
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου