ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει καλαμαράκια σωτέ με χρωματιστές πιπεριές, με βινεγκρέτ και μπαλσάμικο σε τουίλ από μελάνι σουπιάς & φρέσκα λουλούδια.
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...
Υλικά για 4 μερίδες
½ κουταλάκι του καφέ μελάνι σουπιάς
2κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
1 ξερό κρεμμυδάκι
Λίγο σκόρδο
600 γρ Καλαμαράκια (κομμένα σε σχήμα ζαράκια) μαζί με τα κεφάλια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
ΤΟΥΙΛ ΣΟΥΠΙΑΣ
80 γρ νερό
10 γρ αλεύρι
20 γρ ηλιέλαιο
Αλάτι
½ κουταλάκι εσπρέσσο μελάνι σουπιάς
Για ντεκόρ: Φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια καπουσίν
Εκτέλεση
1. Για το τουίλ σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις (να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού) και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό χωρίς να το ανακατεύουμε.
2. Για την βινεγκρέτ, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και στο τέλος ρίχνουμε το μπαλσάμικο και πιπέρι.
3. Σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά σε καυτό τηγάνι με λίγο λάδι.
4. Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε την σάλτσα.
5. Σερβίρουμε τις σουπιές με τα λαχανικά και την σάλτσα και για ντεκόρ βάζουμε το τουίλ και τα λουλούδια.
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου