Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει καλαμαράκια σωτέ με χρωματιστές πιπεριές, με βινεγκρέτ και μπαλσάμικο σε τουίλ από μελάνι σουπιάς & φρέσκα λουλούδια.

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...


Jean Louis Capsalas

Υλικά για 4 μερίδες

½ κουταλάκι του καφέ μελάνι σουπιάς

2κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

1 ξερό κρεμμυδάκι

Λίγο σκόρδο

600 γρ Καλαμαράκια (κομμένα σε σχήμα ζαράκια) μαζί με τα κεφάλια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

½ ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι-πιπέρι

ΤΟΥΙΛ ΣΟΥΠΙΑΣ

80 γρ νερό

10 γρ αλεύρι

20 γρ ηλιέλαιο

Αλάτι

½ κουταλάκι εσπρέσσο μελάνι σουπιάς

Για ντεκόρ: Φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια καπουσίν

Εκτέλεση

1. Για το τουίλ σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις (να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού) και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό χωρίς να το ανακατεύουμε.

2. Για την βινεγκρέτ, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και στο τέλος ρίχνουμε το μπαλσάμικο και πιπέρι.

3. Σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά σε καυτό τηγάνι με λίγο λάδι.

4. Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε την σάλτσα.

5. Σερβίρουμε τις σουπιές με τα λαχανικά και την σάλτσα και για ντεκόρ βάζουμε το τουίλ και τα λουλούδια.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.