Είναι αφρώδες, αρωματικό και τέλειο για μεθυστικές γιορτινές νύχτες! - AllYou.gr

Search

Είναι αφρώδες, αρωματικό και τέλειο για μεθυστικές γιορτινές νύχτες!

Παντς με τζίντζερ και κράνμπερι.

30 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

Για το σιρόπι τζίντζερ 

1/2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. νερό

1/4 φλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ 

Για τη γαρνιτούρα στο χείλος του ποτηριού

2 κ.σ. τζίντζερ γλασέ

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το παντς

1 μπουκάλι (330 ml) τζίτζιμπίρα

1 1/2 χυμό κράνμπερι

1 φλ. σόδα

1/4 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

2-4 σταγόνες bitter (σε κάβα)

1/2-1 φλ. τζιν.

1/4-1/2 φλ. σιρόπι τζίντζερ 

πάγο

ξύσμα ή φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1. Για το σιρόπι τζίντζερ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις τη ζάχαρη, το νερό και το ψιλοκομμένο τζίντζερ σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν. Τα αφήνεις για ένα λεπτό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνεις τα κομμάτια τζίντζερ και αποθηκεύεις το σιρόπι σε ένα γυάλινο βάζο.

2. Για τη γαρνιτούρα: Χτυπάς σε μούλτι όλα τα υλικά της μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις το μείγμα σε ρηχό πιάτο.

3. Για το παντς: Ρίχνεις όλα τα υλικά του εκτός από τον πάγο και τις φέτες πορτοκαλιού σε μια μεγάλη καράφα. Ανακατεύεις καλά.

4. Στο σερβίρισμα, βρέχεις ελαφρώς το χείλος κάθε ποτηριού και το βυθίζεις στιγμιαία στο μείγμα της γαρνιτούρας. Γεμίζεις τα ποτήρια με πάγο, προσθέτεις το παντς και σερβίρεις με ξύσμα ή μία φέτα πορτοκαλιού.

Πηγή: Betty Crocker



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!