Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Είναι αφρώδες, αρωματικό και τέλειο για μεθυστικές γιορτινές νύχτες!

Παντς με τζίντζερ και κράνμπερι.


Γεωργία Κοντού

Υλικά

Για το σιρόπι τζίντζερ 

1/2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. νερό

1/4 φλ. ψιλοκομμένο τζίντζερ 

Για τη γαρνιτούρα στο χείλος του ποτηριού

2 κ.σ. τζίντζερ γλασέ

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για το παντς

1 μπουκάλι (330 ml) τζίτζιμπίρα

1 1/2 χυμό κράνμπερι

1 φλ. σόδα

1/4 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

2-4 σταγόνες bitter (σε κάβα)

1/2-1 φλ. τζιν.

1/4-1/2 φλ. σιρόπι τζίντζερ 

πάγο

ξύσμα ή φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1. Για το σιρόπι τζίντζερ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις τη ζάχαρη, το νερό και το ψιλοκομμένο τζίντζερ σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν. Τα αφήνεις για ένα λεπτό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνεις τα κομμάτια τζίντζερ και αποθηκεύεις το σιρόπι σε ένα γυάλινο βάζο.

2. Για τη γαρνιτούρα: Χτυπάς σε μούλτι όλα τα υλικά της μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις το μείγμα σε ρηχό πιάτο.

3. Για το παντς: Ρίχνεις όλα τα υλικά του εκτός από τον πάγο και τις φέτες πορτοκαλιού σε μια μεγάλη καράφα. Ανακατεύεις καλά.

4. Στο σερβίρισμα, βρέχεις ελαφρώς το χείλος κάθε ποτηριού και το βυθίζεις στιγμιαία στο μείγμα της γαρνιτούρας. Γεμίζεις τα ποτήρια με πάγο, προσθέτεις το παντς και σερβίρεις με ξύσμα ή μία φέτα πορτοκαλιού.

Πηγή: Betty Crocker

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.