Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουβλάκι από αρνίσιο μπουτάκι γλασαρισμένο με μέλι

Ακόμη κι αν δεν σου αρέσει το αρνάκι, με αυτή τη συνταγή θα το απολαύσεις!


Γεωργία Κοντού

Το κλασσικό αρνίσιο σουβλάκι με μία γευστική σως από μέλι.

Συστατικά:

4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένος κόλιανδρος

μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο

2 κιλά κρέας από αρνίσιο μπουτάκι, χωρίς το κόκαλο, κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια άσπρα κρεμμύδια κομμένα τετράγωνα (3-4 εκ.)

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας

1 φλιτζάνι ζωμός κότας

φλιτζανιού μέλι

1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας διαλυμένη σε 1 κουταλιά της σούπας νερό

Οδηγίες:

Ανάβετε την ψησταριά ή ετοιμάζετε το γκριλ. Αναμειγνύετε σε ένα ρηχό μπολ το σκόρδο, το αλάτι, τον κολίανδρο, το κάρδαμο και την πάπρικα. Προσθέτετε το κρέας και το λάδι και το αλείφετε με το μείγμα. Περνάτε εναλλάξ το κρέας και τα κρεμμύδια στα καλαμάκια.

Σε ένα μικρό κατσαρόλι λιώνετε το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει, για 4 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το ξίδι και βράζετε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνετε και το ζωμό της κότας και το αφήνετε να βράσει για 8 περίπου λεπτά, μέχρις ότου μείνουν γύρω στα ¾ του φλιτζανιού από το ζουμί. Αναδεύετε στη συνέχεια με την προσθήκη της διαλυμένης μουστάρδας.

Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τα αρκετές φορές για 2 λεπτά. Βγάζετε τα σουβλάκια από τη φωτιά και τα αλείφετε με το μείγμα του μελιού. Ψήνετε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά και φροντίζοντας έτσι ώστε τα κομμάτια του κρέατος να διατηρήσουν ελάχιστο από το ροζ χρώμα στο εσωτερικό τους.

Σερβίρετε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο της σάλτσας.

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.