ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Λεμονάδα με μέλι και δεντρολίβανο
Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό ρόφημα, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει!
Για να τη μετατρέψεις αυτομάτως σε κοκτέιλ για πάρτι, μπορείς να προσθέσεις και λίγη βότκα.
Υλικά:
2 φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού
3-4 φλ. ανθρακούχο νερό
φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
κλωνάρια δεντρολίβανου για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:
½ φλ. νερό
4 μεγάλα κλωνάρια δεντρολίβανου
½ φλ. μέλι
Εκτέλεση:
1. Για το σιρόπι: Αφήνεις ½ φλ. νερό να βράσει, το αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα κλωνάρια του δεντρολίβανου. Τα αφήνεις για μία ώρα, αφαιρείς το δεντρολίβανο και ρίχνεις το μέλι. Ανακατεύεις μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Αν το νερό στο μεταξύ έχει κρυώσει υπερβολικά, ζεσταίνεις ελαφρώς το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
2. Σε μια μεγάλη κανάτα ρίχνεις το χυμό λεμονιού και 2 φλ. από το σιρόπι (που στο μεταξύ έχεις αφήσει να κρυώσει εντελώς). Ανακατεύεις καλά.
3. Προσθέτεις το ανθρακούχο νερό στην κανάτα και ανακατεύεις.
4. Γαρνίρεις με τον πάγο και το δεντρολίβανο.
Tip: Το σιρόπι που θα περισσέψει το διατηρείς στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Πηγή: Nutmeg Nanny
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου