Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Συνδυάζεται τέλεια... με θέα θάλασσα!

Γαριδομακαρονάδα μεθυσμένη.


Γεωργία Κοντού

Απρόσμενη γεύση μεθυσμένης γαρίδας βουτηγμένη μέσα στο κρασί και το ούζο που ενισχύονται από τον μάραθο και τον μαιντανό.

Συστατικά:

700 γρ. μικρές φρέσκες γαρίδες

500 γρ. σπαγγέτι   ή  500 γρ. λιγκουίνι

6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

​1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 σφηνάκια ούζο

400 ml λευκό αρωματικό ξηρό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά.

Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.

Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει περίπου για 5-7 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.

Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό του λεμονιού.

Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Από: Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.