Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες

Φαίνεται πολύ gourmet αλλά είναι παραδοσιακό πιάτο της Μυτιλήνης με την ονομασία "μελιτζάνες μαντηλάκια".


Γεωργία Κοντού

Υλικά (για 8 άτομα):

2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε κύβους 15 εκατοστών

2 κιλά μελιτζάνες αργίτικες όσο πιο μακριές βρούμε

700 γραμ. ντομάτα πολτοποιημένη

2 κρεμμύδια 

2-3 κουταλάκια γκαράμ μασάλα (ή ό,τι μπαχαρικό θέλουμε)

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Αλατοπίπερο

1 πιπεριά πράσινη

1 ντομάτα σε φετάκια

Παρασκευή: 

Ετοιμάζουμε το κρέας μας, σωτάροντάς το απ' όλες τις πλευρές. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Σβήνουμε το κρέας και το κρεμμύδι με το κρασί κι όταν αυτό εξατμισθεί, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και ό,τι μπαχαρικά χρησιμοποιούμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας μας και η σάλτσα να πήξει.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας κομμένες σε φέτες κατά μήκος στο φούρνο ελαφρά λαδωμένες κι από τις δυο πλευρές.

Φτιάχνουμε γραμμή παραγωγής: το κοκκινιστό μοσχάρι, τις μελιτζάνες, τα κομμάτια ντομάτας και πιπεριάς, οδοντογλυφίδες, το πυρίμαχο σκεύος μας.

Ξεκινάμε καρφώνοντας στην οδοντογλυφίδα το κομμάτι ντομάτας και το κομμάτι πιπεριάς. Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας χιαστί και στο κέντρο βάζουμε το κρέας μας. Κλείνουμε τις άκρες και καρφώνουμε με την οδοντογλυφίδα μας.

Μπορούμε να το σερβίρουμε ως έχει ή να το βάλουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα