Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Εν αρχήν ην το χάος...

... έπειτα η τέχνη, ο Πικάσο και οι αναρίθμητες ερωμένες του, ο Μοντιλιάνι και η Ζαν και –φυσικά! –η Κικί του Μοντπαρνάς.


Φύλλις Νικολάου

Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Ησίοδο, απλά καμιά φορά διαφωνούμε μαζί του. Πάρε για παράδειγμα την πεποίθησή του ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το Χάος, το οποίο συνυπήρχε με την Γαία και τον Έρωτα. Για τον μεγάλο ποιητή, ο Έρωτας μπορεί να συνέβαλλε στη δημιουργία αλλά, ως θεός, δεν γέννησε ποτέ τίποτα. 

Εμείς όμως ξέρουμε ότι ο Έρωτας «γέννησε» την ποίηση, τη λογοτεχνία και τα έργα πολλών -λαβωμένων από τα βέλη του- ζωγράφων και για να σου αποδείξουμε πόσο βάσιμη είναι θεωρία μας, απόψε σε προσκαλούμε σε ένα μαγευτικό και χαοτικό βράδυ στο κέντρο. 

Εκεί θα συναντήσουμε το εκρηκτικό δίδυμο των Opera Chaotique που επιστρέφει φέτος στο Faust με μια καινούργια παράσταση σουρεαλιστικού καμπαρέ, με τίτλο «Οι Μούσες των καταραμένων ζωγράφων». Τα άτακτα μοντέλα της Μονμάρτρης και οι τραγικοί έρωτες των ζωγράφων του Παρισιού εμπνέουν το εκκεντρικό δίδυμο των Tenorman & Voodoo Drummer, οι οποίοι, με νέες συνθέσεις και απρόσμενες διασκευές, υπόσχονται να μας διασκεδάσουν, να μας μεταφέρουν στο Παρίσι της καλλιτεχνικής επανάστασης και της αμαρτίας και να μας βάλουν κρυφά στα ατελιέ των μεγάλων ζωγράφων, όπου θα γνωρίσουμε τις σπουδαίες γυναίκες που έγιναν μούσες, αντικείμενα του πόθου τους κι ενέπνευσαν τις μεγάλες δημιουργίες τους. 

Δεν μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά πότε και πώς τελειώνει ο κόσμος: αυτό που ξέρουμε είναι το βράδυ μας θα αρχίσει και θα τελειώσει στο... χάος!

Opera Chaotique 

Πού: Faust, Καλαμιώτου 11, Αθήνα

Πότε: Από τις 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα

Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος: 8€ (στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ποτό)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2103234095, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.