Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας στο όνομα των αδερφών Mirabal

Μόνο που αντί για υγεία, ευχόμαστε να τελειώσουν όλα εδώ. 


Φύλλις Νικολάου

25 Νοεμβρίου του 1960: oι Δομινικανές Patria, Maria και Antonia Mirabal συλλαμβάνονται, οδηγούνται σε ένα χωράφι, βασανίζονται, ξυλοκοπούνται και, τελικά, στραγγαλίζονται μέχρι θανάτου εξαιτίας του αντιστασιακού αγώνα τους ενάντια στο διδακτορικό καθεστώς του Rafael Trujilo. Για πολλά χρόνια, το γεγονός καλύπτεται από μανδύα σιωπής. Όλα αυτά μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 1999, χρονιά που ο ΟΗΕ ανακηρύσσει την επέτειο του θανάτου των αδερφών Mirabal «Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Και μπορεί η 25η Νοεμβρίου να έχει περάσει, αλλά εμείς θα γιορτάσουμε απόψε αυτήν την... ροζ επέτειο, στο πιο όμορφο νέο μπαρ της πόλης, το Kinonó, όπου από προχθές παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση «Βιολέτα». 

Η έκθεση αποτελεί ένα αφιέρωμα, ανοιχτό διάλογο για τη βία κατά των γυναικών και ευελπιστεί να αποτελέσει αφορμή για να αναλογιστούμε –και επιτέλους να πράξουμε- ενάντια σε ένα φαινόμενο τόσο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και τις τάξεις, που ξεπερνά από τα επίπεδα ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό, το χρώμα, τη θρησκεία, την ηλικία και τη σεξουαλικότητα. 

Τα λέμε εκεί!

Υ.Γ. Η έκθεση σίγουρα... σηκώνει ποτό. Όχι μόνο στη μνήμη των γενναίων αδερφών Mirabal αλλά και γιατί ο νέος κατάλογος cocktail του Kinonó φέρει την υπογραφή του head bartender του allyou, Μάριου Ηλιόπουλου.

Βιολέτα

Επιμελητής: GURAM Chachanidze 

Συμμετέχουν οι: Ελισάβετ Αντάπαση, Χρήστος Αρτέμης, Γεράσιμος Γαλιατσάτος, Νίκος Γιαβρόπουλος, Μαρία Καραθάνου, Κωνστάνς Ζαφείρη, Νατάσσα Κοτσάμπαση, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Τιμολέων Μπατσαούρας, Νατάσσα Πουλαντζά, Κατερίνα Σταθοπούλου, Όλγα Στεφάτου , Αρετή Χρύσανθου , GURAM Chachanidze

Πού: Kinonó, Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ. 2114086826

*Η έκθεση λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή, 12.00 – 21.00

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department