Το Ρολόι χτυπάει στο Σχολείον! - AllYou.gr

Search

Το Ρολόι χτυπάει στο Σχολείον!

Κάθε χτύπος μάς γεμίζει.

03 Απριλίου 2016

Σήμερα θα κατέβουμε στον Πειραιά και ενώ δε θα βρισκόμαστε στις πύλες Ε1 και Ε2 θα είναι σαν να είμαστε εκεί, ανάμεσα στους πρόσφυγες. Πώς θα καταφέρουμε αυτό το «θαύμα»; 

Μέσω της "Ανοιχτής Πλατφόρμας" του Εθνικού Θεάτρου – χάρη σε αυτόν τον επιτυχημένο θεσμό άλλωστε απόψε θα απολαύσουμε την παράσταση "Το Ρολόι" με μοναδικό αντίτιμο φάρμακα και υλικά πρώτης περίθαλψης, για όλους εκείνους τους θαρραλέους ανθρώπους που -κυνηγώντας μια καλύτερη και πιο φωτεινή ζωή- περνούν από τη χώρα μας. Ναι, εννοούμε τους πρόσφυγες.

Τι θα συμβεί όταν το ρολόι χτυπήσει; Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη "Το ρολόι του κόσμου χτυπάει μεσάνυχτα" και προσεγγίζει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από όλες τις οπτικές γωνίες, όπως κάνει και ο Λουντέμης. Παράλληλα, προσπαθεί να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή και να ερευνήσει τα αίτια της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού.

Κι απόψε -περισσότερο από ποτέ- αυτή η παράσταση μας γεμίζει ελπίδα. 

Ραντεβού στο Σχολείο στις 20.00 νταν!

Το Ρολόι 

Βασισμένο στο "Το Ρολόι του Κόσμου Χτυπάει Μεσάνυχτα" του Μενέλαου Λουντέμη

Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής - Sui Generis

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Με τους: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος,  Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

Πού: Σχολείον της Αθήνας, Πειραιώς 52, Νέο Φάληρο

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος: Ελεύθερη – Οι θεατές καλούνται  να προσφέρουν  φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης  και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος). 

Πληροφορίες: 2105288100Ακολούθησε το allyou στο Instagram!