Αυτή είναι η τελευταία (μας) προειδοποίηση... - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η τελευταία (μας) προειδοποίηση...

...για τον Παναγιώτη Κεχαγιά.

09 Ιουνίου 2016

Αυτή θα ήταν η δική μας ιστορία, αν δεν υπήρχε ιστορία να ειπωθεί: απόψε θα δίναμε ραντεβού κάπου γύρω στις 8 παρά στο Μοναστηράκι. Μερικά λεπτά μετά, ο χρόνος θα μας έβρισκε λίγο πιο κάτω, στο στενό της Νορμανού, έξω από το αγαπημένο μας Taf. Εκεί, θα σπρώχναμε την παλιά πόρτα και περπατώντας με γρήγορα βήματα, θα βρισκόμασταν στην αυλή του μαγαζιού, όπου οι φωνές του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη, της Μαρία Ξυλούρη και του Γιώργου Μαραγκού, θα μας καλοσώριζαν στην παρουσίαση της «Τελευταίας Προειδοποίησης».

Γιατί είμαστε εδώ; Μια αναλαμπή της μνήμης θα μας υπενθύμιζε ότι η «Τελευταία Προειδοποίηση» είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων του ταλαντούχου Παναγιώτη Κεχαγιά και ότι είμαστε εδώ για να τον ακούσουμε να μας μιλάει για τα πέντε διηγήματά της. 

Σε αυτήν, ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας συνθέτει δεξιοτεχνικούς αφηγηματικούς λαβυρίνθους, οδηγώντας τον αναγνώστη σε ένα παράδοξο αλλά οικείο σύμπαν. Αρχιτεκτονικοί αντικατοπτρισμοί, φασματικές εικόνες, ιδέες και αντικείμενα δημιουργούν έναν ενδιάμεσο τόπο όπου ασκείται η υψηλή τέχνη της ταυρομαντείας, όπου η έλευση της ευτυχίας εξαρτάται από ένα τηλεφώνημα, ο χάρτης ενός χωριού αναδεικνύεται σε ιερό κειμήλιο, ένα αρχαίο φρούριο δίνει την αφορμή για μια αλλόκοτη επιστημονική διαμάχη, ενώ ο κύριος Γκλας διασχίζει ολομόναχος μια καινούργια Αμερική.

Σε μια διαφορετική εκδοχή αυτής της ιστορίας, θα δίναμε ραντεβού κάπου γύρω στις 8 παρά στο Θησείο (αντί για το Μοναστηράκι). Λίγα λεπτά αργότερα, τα βήματά μας θα μας έφερναν στο Taf – για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Παναγιώτη Κεχαγιά. 

Όποια εκδοχή της ιστορίας κι αν διαλέξεις, εμείς θα σε περιμένουμε στο Taf γύρω στις 8 παρά.

Τελευταία Προειδοποίηση

του Παναγιώτη Κεχαγιά

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Μαρία Ξυλούρη, Γιώργος Μαραγκός.

Πού: TAF, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Ώρα έναρξης: 20.00

*Κυκλοφορεί από τους αντίποδες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!