Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα θα μπούμε στη χρονομηχανή... του Μουσείου Ηρακλειδών

Θα επισκεφτούμε την έκθεση "Μεταμορφώσεις των Αθηνών".


Γεωργία Κοντού

Σήμερα (21/10) θα πάμε μια απογευματινή βόλτα στο Θησείο και θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο μέσα από την έκθεση "Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950". Παρουσιάζει την πόλη όπως ήταν ενάμιση και πλέον αιώνα πριν, μέσα από περισσότερες από εκατό αυθεντικές φωτογραφίες – μερικές από τις οποίες χρονολογούνται κοντά στην εφεύρεση της φωτογραφικής τέχνης! Το οδοιπορικό εμπλουτίζεται από πανοραμικές απόψεις των Αθηνών σε μεγάλες εκτυπώσεις, παλιές φωτογραφικές μηχανές και επτά στερεοσκοπικά μηχανήματα, μεταξύ των οποίων και δύο εκπληκτικές συσκευές εποχής που θα μας επιτρέψουν να δούμε πενήντα φωτογραφίες γυρίζοντας ένα μοχλό. Μια σειρά σύγχρονων φωτογραφιών του δημοσιογράφου και μελετητή της Αθήνας Νίκου Βατόπουλου γεφυρώνουν τα ντοκουμέντα του παρελθόντος με το παρόν.

Με αυτή την έκθεση το Μουσείο Ηρακλειδών γιορτάζει τα εγκαίνια ενός νέου χώρου του, σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό κτίριο, ένα αποκατεστημένο νεοκλασικό με πρόσοψη στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Οι "Μεταμορφώσεις των Αθηνών" θα συνεχιστούν έως τέλη Ιανουαρίου 2015.

Νέο κτίριο Μουσείο Ηρακλειδών, Απ. Παύλου 37, Θησείο, ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 17.00-21.00, Σαβ.-Κυρ.:11.00-19.00, www.herakleidon-art.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ