Σήμερα θα μπούμε στη χρονομηχανή... του Μουσείου Ηρακλειδών - AllYou.gr

Search

Σήμερα θα μπούμε στη χρονομηχανή... του Μουσείου Ηρακλειδών

Θα επισκεφτούμε την έκθεση "Μεταμορφώσεις των Αθηνών".

21 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα (21/10) θα πάμε μια απογευματινή βόλτα στο Θησείο και θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο μέσα από την έκθεση "Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό οδοιπορικό 1839-1950". Παρουσιάζει την πόλη όπως ήταν ενάμιση και πλέον αιώνα πριν, μέσα από περισσότερες από εκατό αυθεντικές φωτογραφίες – μερικές από τις οποίες χρονολογούνται κοντά στην εφεύρεση της φωτογραφικής τέχνης! Το οδοιπορικό εμπλουτίζεται από πανοραμικές απόψεις των Αθηνών σε μεγάλες εκτυπώσεις, παλιές φωτογραφικές μηχανές και επτά στερεοσκοπικά μηχανήματα, μεταξύ των οποίων και δύο εκπληκτικές συσκευές εποχής που θα μας επιτρέψουν να δούμε πενήντα φωτογραφίες γυρίζοντας ένα μοχλό. Μια σειρά σύγχρονων φωτογραφιών του δημοσιογράφου και μελετητή της Αθήνας Νίκου Βατόπουλου γεφυρώνουν τα ντοκουμέντα του παρελθόντος με το παρόν.

Με αυτή την έκθεση το Μουσείο Ηρακλειδών γιορτάζει τα εγκαίνια ενός νέου χώρου του, σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό κτίριο, ένα αποκατεστημένο νεοκλασικό με πρόσοψη στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Οι "Μεταμορφώσεις των Αθηνών" θα συνεχιστούν έως τέλη Ιανουαρίου 2015.

Νέο κτίριο Μουσείο Ηρακλειδών, Απ. Παύλου 37, Θησείο, ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 17.00-21.00, Σαβ.-Κυρ.:11.00-19.00, www.herakleidon-art.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!