Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μια σημαντική μυθιστοριογράφος στα παρθενικά της βήματα;

Σήμερα θα διαβάσουμε το μυθιστόρημα της Miranda July "Ο πρώτος κακός".


Γεωργία Κοντού

Η Σέριλ είναι μια ευάλωτη γυναίκα η οποία στοιχειώνεται από την ανάμνηση ενός μωρού που είχε συναντήσει στα εννέα της χρόνια και το οποίο μερικές φορές επανεμφανίζεται μπροστά της μεταμορφωμένο στα μωρά ανθρώπων που συναντάει. Έχει επίσης εμμονή με τον Φίλιπ. Πιστεύει ότι έχουν κάνει έρωτα σε πολλές προηγούμενες ζωές, στην τωρινή όμως η σχέση τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Όταν τα αφεντικά της τής ζητάνε να φιλοξενήσει την εικοσάχρονη κόρη τους, Κλι, η Σέριλ και ο εκκεντρικά τακτοποιημένος κόσμος της θα καταρρεύσουν, καθώς η Κλι θα της επιβάλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και θα της χαρίσει, εντελώς ανορθόδοξα, την πιο δυνατή αγάπη.

Ο "Πρώτος κακός" είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Miranda July, κινηματογραφίστριας, εικαστικού και συγγραφέα που ίσως γνωρίζεις ήδη με την ιδιότητα της διηγηματογράφου: στα ελληνικά οι ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε δύο συλλογές διηγημάτων, "Της αγάπης μου ο σπουργίτης πέταξε" (ανθολόγηση Τζέφρι Ευγενίδης, εκδ. Libro) και "Το βιβλίο του Άλλου" (επιμέλεια Ζέιντι Σμιθ, εκδ. Τόπος). Τώρα μάς συστήνεται στη μεγάλη φόρμα αποσπώντας την προσοχή όχι μόνο από τους αναγνώστες αλλά και από εκπροσώπους της λογοτεχνίας: "Με αυτό το βιβλίο, μπήκε κατευθείαν στην πρώτη γραμμή των νέων Αμερικανών συγγραφέων – και στη συνέχεια τους ξεπέρασε" έγραψε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Ντέιβ Έγκερς.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ