Τα αθλητικά σου ή τη ζωή σου: Από σήμερα, ΤΡΕΧΟΥΜΕ - AllYou.gr

Search

Τα αθλητικά σου ή τη ζωή σου: Από σήμερα, ΤΡΕΧΟΥΜΕ

Τρέξε, Λόλα, τρέξε!

03 Φεβρουαρίου 2016

Η έκφραση «ο αγώνας της ζωής» δεν είναι καθόλου –μα καθόλου– τυχαία. Αυτό τουλάχιστον διατείνονται Δανοί ερευνητές, οι οποίοι μας συστήνουν να βάλουμε (για τα καλά) το τρέξιμο στη ζωή μας! 

Και με αυτό δεν εννοούν το τρέξιμο που έχεις για να προλάβεις να πας από ραντεβού σε ραντεβού, να μαγειρέψεις για τον καλό σου ή/και τα μικρά σου ή να τελειώσεις τις δουλειές σου πριν το ρολόι χτυπήσει 12, αλλά το τζόκινγκ. Το τακτικό τρέξιμο, άλλωστε, μπορεί να σου προσθέσει μέχρι έξι χρόνια ζωής, μειώνοντας κατά 44% τον κίνδυνο θανάτου.

Μη νομίζεις ότι πρέπει να γίνεις η επόμενη Κατερίνα Θάνου για να επωφεληθείς από τα ευεργετικά οφέλη που συνεπάγεται αυτή η μορφή άσκησης: πιο ευεργετικό φαίνεται να είναι το τρέξιμο με χαλαρό έως μέτριο ρυθμό, με διάρκεια 1-2,5 ώρες συνολικά την εβδομάδα, χρόνος που ισοδυναμεί σε 30-45 λεπτά για κάθε φορά που βάζεις τα αθλητικά σου και παίρνεις τους δρόμους. Για την ακρίβεια, οι Δανοί ερευνητές επισημαίνουν ότι για να σου χαρίσει χρόνια το τρέξιμο πρέπει να αισθάνεσαι ότι λαχανιάζεις ελαφρά, αλλά όχι τόσο που να νιώθεις την ανάσα σου να κόβεται. 

Όσο για το λόγο για τον οποίο είναι τόσο καλό για την υγεία και την μακροζωία σου; Το τζόκινγκ, σύμφωνα με τους επιστήμονες:

1. αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου από τον οργανισμό

2. μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκερίδιων στο αίμα

3. ρίχνει την πίεση

4. βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και την πυκνότητα των οστών

5. ευνοεί την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

6. επιδρά θετικά και στην ψυχολογία του ατόμου, το οποίο κοινωνικοποιείται την ώρα που τρέχει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!