Skip to main content

FITNESS

Δεν θα πιστεύεις ΠΩΣ μπορείς να γίνεις πιο παραγωγική

Τα... βάρη της επιτυχίας.


Φύλλις Νικολάου

Τη Δευτέρα δε μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά γιατί το μυαλό σου είναι ακόμα στο Σαββατοκύριακο, την Τρίτη δε αντέχεις να τελειώσεις το project γιατί το «Από Δευτέρα δίαιτα» οδήγησε εσένα σε επανειλημμένες (μεταμεσονύκτιες) επιδρομές στο ψυγείο και τον Μορφέα πιο κοντά στην κουζίνα σου παρά στο κρεβάτι σου. Την Τετάρτη, κάτι καταφέρνεις να τελειώσεις από τα προαπαιτούμενα της ημέρας, αλλά η όποια επαγγελματική πρόοδός σου κάνει φτερά την Πέμπτη μιας και πλανάρεις από σήμερα τις Σαββατιάτικες βόλτες (σου) στην πόλη. Τι γίνεται την Παρασκευή; Την Παρασκευή, μετά από το χθεσινοβραδινό ξενύχτι, κάνεις μετάνοιες πάνω από το πληκτρολόγιό σου και θεωρείς κάθε αποθήκευση αρχείου που πατάς έναν προσωπικό άθλο. 

Και κάπως έτσι, ο προϊστάμενος σου βρίσκεται να σου κάνει μονίμως παράπονα για την πεσμένη παραγωγικότητά του. Ευτυχώς για εσένα, η λύση είναι εύκολη και υπόσχεται να κάνει εσένα πιο χαρούμενη και το αφεντικό σου πιο ευτυχισμένο με τις επιδόσεις σου! Ποια είναι αυτή; Η τακτική άσκηση!

Αυτό διατείνονται οι υπεύθυνοι έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupation and Environmental Μedicine, η οποία έδειξε ότι αφιερώνοντας χρόνο για να δραστηριοποιείς το σώμα σου, θα αυξήσεις και την παραγωγικότητά σου στο γραφείο! 

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ειδικοί εξέτασαν πως επηρεάζονταν οι επιδόσεις των υπαλλήλων που επιδίδονταν 2,5 ώρες την εβδομάδα σε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Το πόρισμά τους θα σε στείλει σίγουρα στο γυμναστήριο, μιας και η άσκηση έκανε τους συμμετέχοντες πιο fit και παραγωγικούς και βελτίωσε σημαντικά και την ψυχολογία τους. 

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι τι να κάνεις (πια) για να πάρεις εκείνη την προαγωγή ή απλά θέλεις να κάνεις την ημέρα σου στο γραφείο πιο αποτελεσματική, ρίξ’ το στην άσκηση!

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department