«Αν και δεν έχω βάλει ούτε ένα κιλό, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;» - AllYou.gr

Search

«Αν και δεν έχω βάλει ούτε ένα κιλό, τα ρούχα μου με στενεύουν. Τι συμβαίνει;»

Muffin top τέλος!

09 Ιουνίου 2016

Κατ’αρχάς, μην ανησυχείς! Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλές γυναίκες. Το σώμα σου αντικαθιστά τους σφιχτούς και συμπαγείς μυς με λίπος, το οποίο καταλαμβάνει περισσότερο χώρο. Αυτό το φαινόμενο αλλαγής του σώματος είναι σύνηθες και ξεκινά από την ηλικία των 35. 

Τι ακριβώς συμβαίνει; Στην πράξη, χάνεις 1 κιλό μυϊκό ιστό ετησίως (ποσοστό που μπορεί να αυξηθεί όσο μεγαλώνεις). Όμως, για κάθε απώλεια σε μυϊκό ιστό του ενός κιλού, επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σου και έτσι στην ουσία δεν μπορεί να κάψει περίπου 30 θερμίδες την ημέρα, όπως έκαιγε στο παρελθόν. Ακόμη, λοιπόν, κι αν δεν αυξάνεις το βάρος σου, το σώμα σου αντικαθιστά τους μυς με ισόποσο λίπος. Αυτό το λίπος συνήθως εντοπίζεται κυρίως στα πλαϊνά της μέσης (το περίφημο «muffin top»), αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοπάθειες, ακόμη και μερικούς τύπους καρκίνου.

Τι να κάνεις: Για να βάλεις φρένο σε όλη αυτή την κατάσταση αντικατάστασης μυών με λίπος, φρόντισε να γυμνάζεσαι με αλτήρες τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Έχει αποδειχθεί ότι η προπόνηση με αντίσταση συμβάλλει όχι μόνο στη διατήρηση των μυών, αλλά και στην αύξησή τους, ενώ παράλληλα καίει το λίπος. Μάλιστα, πρόσφατα, Καναδοί ερευνητές, σε μελέτη που έγινε σε 31 γυναίκες, διαπίστωσαν ότι μετά από 6 μήνες προπόνησης με βάρη, όλες είχαν «βάλει» 2 κιλά μυϊκού ιστού, ενώ ακόμη και η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έχασε 2 κιλά λίπους.

Hot αυτή τη στιγμή!

INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
BEAUTY TIPS

3+1 τρικ για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται ξεκούραστο

Mάθε τι πρέπει να κάνεις εκείνες τις ημέρες που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα προσοχή!
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η έρευνα που πρέπει οπωσδήποτε να έχει υπόψη κάθε τεμπέλα

Οι επιστήμονες έρχονται να δικαιώσουν τους… φυγόπονους και να μιλήσουν με στοιχεία για το δικαίωμα στην τεμπελιά.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!