Κάνει ζέστη; ΕΤΣΙ θα καταφέρεις να ασκηθείς - AllYou.gr

Search

Κάνει ζέστη; ΕΤΣΙ θα καταφέρεις να ασκηθείς

Ο ήλιος μπορεί να... καίει.

29 Ιουνίου 2016

Είναι γεγονός ότι η ζέστη αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να κρεμάσεις τα αθλητικά σου παπούτσια το καλοκαίρι. Αν παρ’όλα αυτά εσύ θέλεις να συνεχίσεις να τα φοράς, προτίμησε να ασκείσαι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν πια έχει πέσει ο ήλιος προκειμένου να προστατευτείς από τις καυτές ακτίνες του. Ακόμα καλύτερα: ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να προσαρμόσεις την εκγύμνασή σου στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

1. Αν η θερμοκρασία είναι: 30-35°C

Υγρασία: <60%

Ο κίνδυνος: Όταν ασκείσαι κάτω από τον καυτό ήλιο, το σώμα σου καταπονείται περισσότερο.

Η λύση: Περιόρισε την ένταση και ή τη διάρκεια της προπόνησής σου. Φρόντισε να κάνεις μικρά διαλείμματα (π.χ. περπάτησε ή μείνε για λίγο στη σκιά) ώστε να διατηρείς τη θερμοκρασία του σώματός σου σε φυσιολογικά επίπεδα.

2. Αν η θερμοκρασία είναι: 35°C+

Υγρασία: >70%

Ο κίνδυνος: Σε αυτήν την περίπτωση, η έντονη εφίδρωση είναι αναγκαίο κακό, προκειμένου ο οργανισμός σου να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, η υγρασία του περιβάλλοντος δυσχεραίνει τη διαδικασία μιας και παγιδεύει τη θερμότητα στο σώμα.

Η λύση: Αν η προπόνησή σου απαιτεί έντονους ρυθμούς, προτίμησε να ασκηθείς σε εσωτερικό χώρο με κλιματισμό.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!