Skip to main content

FITNESS

Top 10: Οι δέκα πιο καινοτόμες προτάσεις γυμναστικής για το 2014!

Stay fit.



Την 1η Ιανουαρίου του 2014 βάλαμε έναν σπουδαίο προσωπικό στόχο – εντάξει, ίσως λίγοι τον βγάλαμε εις πέρας: να φτιάξουμε κορμί θανατηφόρο. Αφήσαμε τα personal training και αναζητήσαμε είδη γυμναστικής, ψαγμένα, πραγματικές καινοτομίες και ιδιαίτερα αξεσουάρ που βοηθούν τη σωματική άσκηση. Γραφτήκαμε στα καλύτερα γυμναστήρια και ρίξαμε τόνους ιδρώτα, για να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας. 

Το 2015 πλησιάζει και αν είσαι και εσύ ανάμεσα σε όσες και όσους ανέπτυξαν το workout beast μέσα τους, ιδού οι δέκα καλύτερες προτάσεις σωματικής δραστηριότητας, που θα μας απασχολήσουν και τη νέα χρονιά!

No 1: Let’s Pound! Μια προπόνηση για όλο το σώμα που χρησιμοποιεί για αξεσουάρ.. τα drumsticks.

No 2: Animal Flow. Τα αρχέγονα ένστικτα βγαίνουν στην επιφάνεια για να γυμνάσουν το σώμα σου με έναν τελείως πρωτότυπο τρόπο. Κινήσεις σωματικού βάρους συνδυασμένες με ακροβατικά, παρκούρ, καποέιρα και breakdance.

No 3: Spinning/Cycling ή αλλιώς το απόλυτο trend σε κλειστό χώρο. Μια καρδιαγγειακή προπόνηση, με διαλειμματικές ασκήσεις, που τονώνουν και ανορθώνουν τους γλουτούς, sprint που καίνε τις θερμίδες σε αγωνιστικούς ή μη ρυθμούς. 

No 4: Pole Dance, το πιο αμφιλεγόμενο είδος γυμναστικής για τη σύγχρονη Ελληνίδα. Αφορά ασκησιολόγιο με στηρίξεις, για ενδυνάμωση και ενίσχυση αντοχής με τη βοήθεια ακροβατικών πάνω σε... στύλο! Για μια πιο αισθησιακή και χορευτική άποψη του Pole Dance, μπορείς να επιλέξεις μαθήματα που επικεντρώνονται σε χορευτικές φιγούρες γύρω από το στύλο.

No 5: Tumbao και όλα γυρίζουν τούμπα στο μεταβολισμό σου! Ό,τι πιο trendy στο χώρο του fitness. Διασκέδαση και μείωση θερμίδων ταυτόχρονα, με πολύ χορό και λάτιν μουσική, χωρίς να απαιτείται η γνώση χορού. 

No 6: Reformer Pilates. Ποιος θα το φανταζόταν, ότι η γυμναστική μπορεί να γίνει ποτέ επάνω σε κρεβάτια; Μπορεί να μην είναι και το πιο αναπαυτικό που είχες δοκιμάσει ποτέ σου, η συγκεκριμένη γυμναστική όμως, σε άλλη διάσταση, βοηθά να νιώσεις το σώμα σου πιο δυνατό. Καθιστά τα οστά πιο ανθεκτικά, συμβάλλει στην τέλεια ορθοσωμία και θεραπεύει μυοσκελετικά προβλήματα.

No 7: Trx training. Οι ιμάντες αιώρησης κάνουν θαύματα. Λειτουργική προπόνηση με έμφαση στα πόδια, την κοιλιά ή όλο το σώμα, με στόχο τη βελτίωση της δύναμης και τη γράμμωση.

No 8: Ropes gone crazy. Με λίγα λόγια, τα σχοινιά τρελάθηκαν. Το να κουνήσεις ένα σχοινί πάνω – κάτω για λίγα λεπτά ακούγεται απλό, μέχρι να δοκιμάσεις αυτήν την τεχνική του «κυματισμού». Το σώμα κουνιέται στο ίδιο μοτίβο και κάθε μυς λειτουργεί στο κόκκινο, αποκομίζοντας έτσι καρδιαγγειακά οφέλη, βελτίωση του συντονισμού του σώματος και αύξηση αντοχής, παράλληλα με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. 

No 9: Functional, το αθλητικού τύπου πρόγραμμα με τις πολυαρθρικές ασκήσεις, που γυμνάζει όλο το σώμα.

No 10: Body Combat. Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμα ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής έρχεται για να σε «στεγνώσει» από κάθε είδους λίπος. Μιας υψηλών απαιτήσεων προπόνηση, με απίστευτη ενέργεια, εμπνευσμένη από τις πολεμικές τέχνες. Δώσε μια δυνατή κλωτσιά και μέτρα 740 θερμίδες λιγότερες επάνω σου! Μάθε κινήσεις καράτε, τάε κβο ντο, πυγμαχίας, καποέϊρα, Muay Thai, Kung Fu, ακόμα και χωρίς εμπειρία. 

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.