Skip to main content

FITNESS

Ποια είναι τα ιδανικά είδη άσκησης μετά την εμμηνόπαυση;

Δες τι είδους γυμναστικής μπορείς να δοκιμάσεις, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου όσο περνά ο χρόνος.



Η άσκηση είναι απαραίτητη για τη συνολική μας υγεία και ευεξία, ειδικά μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων και των κινδύνων για την υγεία που σχετίζονται με αυτό το στάδιο της ζωής μας. Οι ιδανικοί τύποι άσκησης μετά την εμμηνόπαυση θα πρέπει να επικεντρώνονται στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, της μυϊκής δύναμης, της καρδιαγγειακής υγείας και της ευλυγισίας του σώματος. Ακολουθούν μερικές ευεργετικές ασκήσεις για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της ζωής τους.

Προπόνηση ενδυνάμωσης

Η προπόνηση ενδυνάμωσης ή αντίστασης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα βάρη, ζώνες αντίστασης ή μηχανήματα για βάρη. Εστιάστε σε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες με ασκήσεις όπως squats, lunges και εκτάσεις τρικεφάλου.

Cardio με βάρη

Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις με βάρη όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ και ο χορός μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Οι ασκήσεις με βάρη είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, μια πάθηση που είναι πιο συχνή μετά την εμμηνόπαυση.

Yoga και Pilates

Αυτές οι μορφές άσκησης μπορούν να βελτιώσουν την ευλυγισία, την ισορροπία και τη στάση του σώματός μας. Μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικές για τη μείωση του στρες και τη χαλάρωση, κάτι που μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Κλασικές καρδιαγγειακές ασκήσεις

Η κλασική καρδιαγγειακή άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα, κολύμπι ή ποδηλασία είναι ό,τι καλύτερο για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς και να διαχειριστείτε το βάρος. Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως συνιστάται από την American Heart Association.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Οι προπονήσεις HIIT περιλαμβάνουν σύντομες «εκρήξεις» έντονης άσκησης που ακολουθούνται από σύντομες περιόδους αποκατάστασης. Αυτές οι προπονήσεις είναι αποτελεσματικές στο χρόνο και βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους και στην καρδιαγγειακή υγεία.

Ενδυνάμωση κορμού

Συμπεριλάβετε ασκήσεις για την ενίσχυση του κορμού σας, όπως σανίδες και ασκήσεις σταθερότητας με μπάλα γυμναστικής. Η δυνατή πλάτη και ο κορμός μπορούν να βοηθήσουν στη στάση του σώματος και να αποτρέψουν τον πόνο που συχνά εντοπίζεται στην περιοχή.

Διατάσεις

Οι τακτικές διατάσεις μπορούν να βελτιώσουν την ευλυγισία και την κινητικότητα των αρθρώσεων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές ια τη διατήρηση του εύρους κίνησης καθώς μεγαλώνουμε.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».