Κοιμάσαι καλά, παίρνεις την πολυβιταμίνη σου κάθε μέρα, κι όμως αισθάνεσαι κουρασμένη. Γιατί; - AllYou.gr

Search

Κοιμάσαι καλά, παίρνεις την πολυβιταμίνη σου κάθε μέρα, κι όμως αισθάνεσαι κουρασμένη. Γιατί;

Για όλα φταίνε οι κακές διατροφικές συνήθειές σου. 

20 Οκτωβρίου 2015

Και ποιες είναι αυτές; 

Μεγάλα Γεύματα: Όταν ο οργανισμός μπαίνει στη διαδικασία χώνεψης ενός χορταστικού πιάτου, χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια. Απόφυγε, λοιπόν, τα μεγάλα γεύματα, ειδικά το μεσημέρι, και κατανάλωνε μικρά –κάθε 3-4 ώρες– που να αποτελούνται κατά το 50% από υδατάνθρακες. Έτσι, θα αποφύγεις μικρές κρίσεις υπογλυκαιμίας, ειδικά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες. Μερικά εύκολα σνακ είναι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, φρούτα με ξηρούς καρπούς άλλα και 1-2 πολύσπορα κριτσίνια ή παξιμάδια με λίγη γαλοπούλα. Καλό είναι, επίσης, να αποφεύγεις το μεσημέρι γεύματα που είναι πλούσια σε άμυλο, όπως μακαρόνια και ρύζι, και να προτιμήσεις κάτι με ψάρι η κρέας, συνδυασμένο με λαχανικά.

Γλυκά: Το πρώτο πράγμα που ψάχνουμε όταν αισθανόμαστε κόπωση είναι κάτι γλυκό. Κι όντως, το γλυκό μάς δίνει μια γρήγορη δόση ενέργειας, η οποία όμως χάνεται πολύ σύντομα, γιατί το επίπεδο σακχάρου πέφτει απότομα. Τι μπορείς να κάνεις; Δοκίμασε φρούτα όπως μπανάνες και χουρμάδες. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, και δεν προκαλούν διακυμάνσεις στο σάκχαρο. 

Υγρά: Γυμνάζεσαι πολύ; Αυτό μπορεί να σου προκαλεί κούραση, αλλά όχι για τον λόγο που νομίζεις. Όσο περισσότερο ασκείσαι, τόσο εντονότερη απώλεια υγρών έχεις. Η αφυδάτωση ή μια απλή έλλειψη υγρών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πονοκέφαλο, κόπωση και νύστα. Αντί, λοιπόν, να... κόψεις το γυμναστήριο, μην ξεχνάς να παίρνεις ένα μπουκαλάκι νερού μαζί σου, όπου κι αν πηγαίνεις. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!