Ένα ψάρι την ημέρα, το Alzheimer κάνει πέρα - AllYou.gr

Search

Ένα ψάρι την ημέρα, το Alzheimer κάνει πέρα

Νέα μελέτη σού δίνει έναν επιπλέον λόγο για να το βάλεις στο πιάτο σου! 

11 Απριλίου 2016

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA, φαίνεται ότι η κατανάλωση τουλάχιστον μίας μερίδας ψαριού την εβδομάδα συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας και νόσου του Alzheimer.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές κατέγραψαν πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής 286 ηλικιωμένων ατόμων. Στη συνέχεια, εξέτασαν τον εγκέφαλο των συμμετεχόντων, για την παρουσία δεικτών που σχετίζονται με την άνοια και τη νόσο του Alzheimer.

Συνολικά, βρέθηκαν λιγότεροι δείκτες στον εγκέφαλο των εθελοντών που κατανάλωναν τουλάχιστον μία μερίδα ψαριού ανά εβδομάδα, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν ψάρι σε μικρότερη συχνότητα. Μάλιστα, η σχέση μεταξύ της συχνότητας κατανάλωσης ψαριού και της πιθανότητας εμφάνισης άνοιας ή νόσου του Alzheimer φάνηκε να είναι στατιστικά σημαντική μόνο σε άτομα που είχαν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης των παραπάνω νοσημάτων.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πρόκειται για την πρώτη μελέτη στην οποία πραγματοποιείται εξέταση εγκεφάλου για την παρουσία δεικτών άνοιας και νόσου του Alzheimer. Ωστόσο, τονίζουν πως, καθώς τα ευρήματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες μελέτες, είναι πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κανείς πως η εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού μπορεί να «προστατέψει» άτομα με γενετική προδιάθεση εμφάνισης άνοιας και νόσου του Alzheimer.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που είναι καλύτερο να τρως με τη φλούδα

Ξύσε (την), φάε και κερδίσε, τονίζουν οι διατροφολόγοι.
ΕΓΩ

Γιατί δεν πρέπει να μιλάς στον προϊστάμενό σου για το στρες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη γκρίζα ζώνη στη σχέση σου με το αφεντικό σου.
FASHION TRENDS

5 χρωματικοί συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα

Τα αντίθετα έλκονται να ξέρεις…
BEAUTY NEWS

Αυτά τα κραγιόν θα γίνουν τα αγαπημένα σου

Δίνουν σχήμα και σμιλεύουν τα χείλη με λάμψη και ζωηρά χρώματα!
ΥΓΕΙΑ

Πως ο βελονισμός μπορεί να πολεμήσει τους πόνους περιόδου

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική υποστηρίζει ότι μπορεί με το βελονισμό να εξαλείψει πλήρως τα επώδυνα συμπτώματα της έμμυνου ρύσης.
ΠΑΙΔΙ

Η θηλάζουσα κούκλα που έγινε sold out σε λίγες ώρες

Μια μαμά από την Αυστραλία έκανε το χόμπι της επάγγελμα και... ξεπούλησε.