Skip to main content

FOOD

4 tricks για να φύγουν τα κιλά της εγκυμοσύνης

Απλά, εύκολα, και ναι, αποδίδουν.



Ο κανόνας λέει ότι εκεί γύρω στον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού το σώμα της μητέρας επανέρχεται. Τι γίνεται όμως όταν έχεις πάρει πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά και όσο καιρό θήλαζες;

Μπορούν αυτά να χαθούν ως δια μαγείας; Πολλά πράγματα σου χαρίζονται με τη μητρότητα αλλά η μαγική απώλεια κιλών δεν ανήκει σίγουρα μέσα σε αυτά. 

Αυτό που χρειάζεται είναι καταρχάς να αποφασίσεις να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Έστω και λίγο. Απλά κάντο εστιασμένα, και έχε υπομονή. 

Άσκηση, διατροφή και ξεκούραση είναι οι τρεις πυλώνες αυτής της προσπάθειας, μην το ξεχνάς. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσει να φτάσεις στον στόχο σου, διαφυλλάτοντας την υγεία αλλά και την ενέργεια που έχεις ανάγκη: 

1. Ξεκουράσου και κοιμήσου
Θα ξεκινήσω από αυτή τη συμβουλή καθώς μια γυναίκα που νιώθει συνεχώς κουρασμένη σίγουρα δεν έχει τη διάθεση για την οποιαδήποτε προσπάθεια. Επιπλέον, η ξεκούραση και ο ποιοτικός ύπνος βοηθάνε τον μεταβολισμό σου. Συνεπώς, βρες λίγο χρόνο να πάρεις μια ανάσα.

2. Περπάτα
Επειδή πού χρόνος για γυμναστήρια τώρα που έγινες μάνα και δεν έχεις βοήθεια με το παιδί, η πιο απλή λύση είναι να βάζεις άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια, να βάζεις το μωρό στο καρότσι και να κάνετε βόλτες στην περιοχή σας. Και θα παίρνετε τον αέρα σας και θα γυμνάζεσαι.

3. Πόνταρε στα superfoods
Βάλε στη διατροφή σου τα: γιαούρτι, βρώμη, μπρόκολο, κολοκύθα, βατόμουρα, σολομό, σόγια, σπανάκι, και καρύδια. Αυτές είναι οι υπερτροφές που σε χορταίνουν και σε βοηθάνε να αδυνατίσεις.

4. Μην ξεχνάς να τρως
Η αφαγία δεν είναι καλή επιλογή σε αντίθεση με τα μικρά τακτικά γεύματα που κάνουν τον μεταβολισμό μας να δουλεύει ρολόι. Δεν θέλεις εξάλλου στο τέλος της ημέρας να νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις ή ότι θα γίνεις ένα με το πάτωμα, θέλεις;
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια