Πλαστικά μπουκάλια: ΑΥΤΟΙ είναι οι κίνδυνοι που κρύβουν - AllYou.gr

Search

Πλαστικά μπουκάλια: ΑΥΤΟΙ είναι οι κίνδυνοι που κρύβουν

Εσύ πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς; 

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Φεβρουαρίου 2016

Χρησιμοποιώντας περισσότερες από μία φορές το πλαστικό μπουκάλι για το νερό σας προστατεύετε το περιβάλλον και μειώνετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα ενώ γλιτώνετε την ταλαιπωρία να κουβαλάτε κάθε μέρα καινούργια μπουκάλια στο γραφείο ή στο γυμναστήριο. Παρόλα αυτά, η επαναλαμβανόμενη χρήση του πλαστικού μπουκαλιού του νερού μπορεί να κρύβει κάποιους κινδύνους για την υγεία σας.

Εάν πλένετε το μπουκάλι σας: Το πλύσιμο του πλαστικού μπουκαλιού με ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση μιας μικρής ποσότητας της συνθετικής ορμόνης βισφενόλη-Α (BPA) από το πλαστικό. Και παρότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μελέτες για να αποδειχτεί εάν η ποσότητα της BPA που εκλύεται είναι βλαβερή ή όχι, κρατήστε στα υπόψη πως η συγκεκριμένη ουσία έχει σχετιστεί με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, σεξουαλική δυσλειτουργία και υπερκινητικότητα.

Εάν δεν πλένετε το μπουκάλι σας: Εάν απλά ξαναγεμίζετε το πλαστικό μπουκάλι σας είναι πιθανό να συσσωρεύονται στο εσωτερικό του βακτήρια, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι παθογόνα. Όπως έχουν δείξει μελέτες, η επαναλαμβανόμενη χρήση των μίας χρήσης πλαστικών μπουκαλιών οδηγεί σε φθορά του πλαστικού τους (π.χ. γραντζουνιές και μικρά σπασίματα) που αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών μέσα στο μπουκάλι. Το καλό πλύσιμο του μπουκαλιού, του στομίου και του καπακιού με (όχι πολύ ζεστό) νερό και σαπούνι εξασφαλίζει την υγιεινή του χρήση, ιδανικά όμως μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μπουκάλι πάνω από 2-3 φορές.

Η λύση: Τα γυάλινα μπουκάλια είναι η καλύτερη λύση για να πίνετε το νερό σας με ασφάλεια, υγιεινά και χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!