Το φθινόπωρο βλάπτει σοβαρά (και) την υγεία - AllYou.gr

Search

Το φθινόπωρο βλάπτει σοβαρά (και) την υγεία

...και όχι. Δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογία μας! 

> ΥΓΕΙΑ ::
01 Σεπτεμβρίου 2015

Αρθριτικά: Η υγρασία «χτυπά» το μυϊκό σύστημα και προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις. Παρόλο που περισσότερο επιρρεπείς είναι όσοι πάσχουν από αρθρίτιδες ή ρευματικά, με την αλλαγή του καιρού πολλοί παραπονιούνται για πόνους στα χέρια και τα πόδια. Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία... ρίξ' το στην άσκηση. Οι ειδικοί εξηγούν πως η συστηματική άσκηση βελτιώνει το μυϊκό σύστημα και κάνει το σκελετό περισσότερο ανθεκτικό. 

Μείωση αντανακλαστικών: Μπορεί να προκληθεί από τη συννεφιά. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο νεφελώδης ουρανός και οι άνεμοι μπορούν να επιβραδύνουν το χρόνο αντίδρασης σε αρκετές περιπτώσεις. Για να αποφύγεις τα ατυχήματα από την «βραδύτητα» των αντανακλαστικών σου, φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, ειδικά κατά την οδήγηση. 

Μεταβολή στην πνευματική ετοιμότητα: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ημέρες με υψηλά ποσοστά υγρασίας προκαλούν αυξημένη νευρικότητα και μειωμένη απόδοση. Για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, καλό θα ήταν να βρεις τρόπους να διαχειριστείς το άγχος και τη νευρικότητά σου. Τεχνικές όπως ο διαλογισμός μπορούν να σε βοηθήσουν.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!