Το 1 πράγμα που κάνουμε όλοι και σαμποτάρει τον ύπνο μας - AllYou.gr

Search

Το 1 πράγμα που κάνουμε όλοι και σαμποτάρει τον ύπνο μας

Όπως φαίνεται, δεν παίρνουμε και πολύ σοβαρά την ξεκούρασή μας. 

> ΥΓΕΙΑ ::
13 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, οπότε για αρχή δες πως είναι ένα μωρό όταν δεν έχει κοιμηθεί καλά και θα καταλάβεις τι κακό μας κάνει η έλλειψη ύπνου και δεν το καταλαβαίνουμε πάντα...

Μεγαλώνοντας μάλλον ξεχνάμε τι θα πει ύπνος, και με συνήθειες μας όχι μόνο δεν τον διευκολύνουμε αλλά τον σαμποτάρουμε. Μια νέα έρευνα, που έγινε από τη Huwei, δείχνει ότι το 53% των Ελλήνων κοιμάται με το κινητό αγκαλιά και το 73% χαζεύει σε social media, διαβάζει e-mail και στέλνει μηνύματα πριν πέσει. Και αν σκεφτείς πόσοι έχουν tablet, ανοιχτές τηλεοράσεις κλπ, θα καταλάβεις ότι όλοι κάνουν κάτι βλαβερό για τον ύπνο τους: λένε "ναι" στις οθόνες πριν τον απολαύσουν.

Έχει διαπιστωθεί, όμως, ότι το μπλε αυτό φως που εκπέμπουν, μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή μελατονίνης - ουσίας που μας βοηθά να νυστάξουμε. Έτσι, διαταράσσετε ο κιρκαδικός ρυθμός μας, γιατί "μπερδεύεται". Το φως που εκπέμπουν οι συσκευές αυτές έχει ίδιο μήκος κύματος με το φως της ημέρας, άρα ο εγκέφαλος μπορεί να ξεγελαστεί και να συνεχίζει non stop να είναι σε εγρήγορση.

Και μετά, την επόμενη μέρα πας γραφείο με 5 ώρες ύπνο, και λίγο νυστάζεις, και άλλο λίγο έχεις νεύρα... 

Ένα κουμπί δρόμος είναι να βελτιώσεις τον ύπνο σου, όμως. OFF.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!