Κεφάλαιο Προαίσθημα: Με ποια περιοχή του εγκεφάλου μας συνδέεται; - AllYou.gr

Search

Κεφάλαιο Προαίσθημα: Με ποια περιοχή του εγκεφάλου μας συνδέεται;

ΟΛΑ είναι στο μυαλό.

> ΕΓΩ ::
14 Δεκεμβρίου 2015

Εσύ πόσο συχνά είσαι σε θέση να διαισθανθείς από πριν ότι πρόκειται να σου συμβεί κάτι κακό; Αν είσαι από αυτούς που τους συμβαίνει σε σταθερή βάση, οι επιστήμονες έρχονται να σου εξηγούν τι είναι αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο σου κάθε φορά που έχεις ένα «κακό προαίσθημα».

Οι νευροεπιστήμονες του University College του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι μία μικρή περιοχή του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για το ενστικτώδες αίσθημα ότι κάτι κακό πρόκειται να μας συμβεί.

Η περιοχή αυτή, που ονομάζεται «ηνία», θεωρείται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προβλέπουν τις άσχημες εμπειρίες. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο πιθανό θεωρεί κάποιος ότι θα συμβεί κάτι που φοβάται, τόσο περισσότερο ενεργοποιείται η ηνία.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι όταν η συγκεκριμένη εγκεφαλική περιοχή υπεραντιδρά, τότε ο άνθρωπος κατακλύζεται από έλλειψη κινήτρων και απαισιοδοξία, εστιάζοντας κατά προτίμηση στα αρνητικά πράγματα παρά στα θετικά, γεγονός που διευκολύνει την εμφάνιση κατάθλιψης.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!