ΑΥΤΟΣ είναι ο παράξενος παράγοντας που μάς ανεβάζει - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο παράξενος παράγοντας που μάς ανεβάζει

Ενάντια στο... ου κλέψεις! 

> ΕΓΩ ::
22 Φεβρουαρίου 2016

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που να μην έχει υποκύψει έστω για μία φορά στη ζωή του στον πειρασμό της «απατεωνιάς»!

Μία νέα έρευνα έρχεται, λοιπόν, να αποδείξει ότι κάθε φορά που κάποιο άτομο κάνει μία... ζαβολιά, η οποία δεν πληγώνει τους άλλους, όπως για παράδειγμα το να αντιγράψει στις εξετάσεις ή να κλέψει σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, δημιουργείται μέσα του μία αίσθηση ικανοποίησης.

Οι ειδικοί, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους να καταπατήσουν αξίες και μια ευρύτερη ηθική συμπεριφορά για την ευχαρίστηση της «στιγμιαίας παρανομίας», οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη έρευνα, που έγινε από τα Πανεπιστήμια της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου, του Χάρβαρντ και της Πενσυλβάνια.

Οι μελετητές κατέληξαν ότι «Τα θετικά συναισθήματα που προκαλεί ένα ηθικό ατόπημα είναι μια νέα επιστημονική διαπίστωση» και εξηγούν ότι "Ένας από τους λόγους που αιτιολογούν αυτό το φαινόμενο είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ζαβολιά ανώνυμα και χωρίς να μας πιάσουν".

Έπειτα από πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντές, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που είχαν κάνει ζαβολιά σε τεστ αισθάνθηκαν περισσότερη ικανοποίηση, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!