Ζεις (κοντά) στη φύση; Τότε θα ζήσεις περισσότερο - AllYou.gr

Search

Ζεις (κοντά) στη φύση; Τότε θα ζήσεις περισσότερο

Think green! 

> ΕΓΩ ::
19 Απριλίου 2016

Σου το έχουμε ξαναπεί: η φύση κάνει καλό στην ψυχική αλλά και τη σωματική σου υγεία. 

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ζουν πιο κοντά στο πράσινο έχουν μία πιο χαρούμενη και ισορροπημένη καθημερινότητα και τώρα μία νέα μελέτη έρχεται να υποστηρίξει ότι τα οφέλη αυτά είναι ακόμα πιο έντονα στις γυναίκες απ' ότι στους άντρες.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Harvard τονίζει ότι οι γυναίκες που ζουν κοντά στη φύση όχι μόνο ζουν καλύτερα αλλά ζουν τελικά και περισσότερο. Τι έγινε, ετοιμάζεις βαλίτσες;

Για να σε ξεσηκώσουμε ακόμα περισσότερο, να σου πούμε ότι η μελέτη δείχνει πως, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες που ζουν μέσα σε πιο πράσινο περιβάλλον, έχουν 12% μικρότερη θνησιμότητα (από οποιαδήποτε αιτία) σε σχέση με όσες ζουν σε περιοχές με το λιγότερο πράσινο.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι διάφοροι παράγοντες παίζουν ρόλο στη θετική σχέση μεταξύ πρασίνου και μειωμένης θνησιμότητας. Η καλύτερη ψυχική υγεία και κυρίως η μείωση της κατάθλιψης εκτιμάται ότι εξηγεί περίπου το 30% της ωφέλειας από τη ζωή... εν μέσω φυτών.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για επαφές και κοινωνικές σχέσεις, για σωματική άσκηση και για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και η μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, παίζουν επίσης ευεργετικό ρόλο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!