4 τρόποι για να ασκείς μεγαλύτερη επιρροή στη δουλειά σου - AllYou.gr

Search

4 τρόποι για να ασκείς μεγαλύτερη επιρροή στη δουλειά σου

Αν θες ο λόγος σου να περνάει και να πάρεις προαγωγή, τότε ακολούθησε αυτές τις συμβουλές.

> ΕΓΩ ::
08 Σεπτεμβρίου 2016

Αν όνειρο σου είναι μια μέρα στη δουλειά που βρίσκεσαι να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες, είναι σημαντικό να δώσεις βάση στη συμπεριφορά σου. Το πάθος για αυτό που κάνεις παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο, όμως, αυτό που χρειάζεται να βελτιώσεις είναι η ικανότητα σου να επιρεάζεις τους γύρω σου. 

Πως μπορείς να τα πας καλύτερα προς αυτή την κατεύθυνση; Το Business Insider δίνει μερικες ιδέες τις οποίες βρήκαμε ενδιαφέρουσες και τις μοιραζόμαστε μαζί σου. Κάνε τα παρακάτω 3 πράγματα κάθε μέρα!

1.Πες ναι στις προκλήσεις

Σύμφωνα με μια μελέτη του Harvard Business Review, το γεγονός ότι περισσότεροι άντρες έχουν θέση ευθύνες συγκριτικά με γυναίκες, οφείλεται στο ότι το 22% των γυναικών δεν στέλνουν βιογραφικά γιατί "δε θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο της αποτυχίας". Αντίστοιχα, μόλις το 13% των αντρών έχει αυτή τη συμπεριφορά. Με λίγα λόγια, οι γυναίκες θα προσφερθούν συνήθως να κάνουν κάτι το οποίο ξέρουν ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία, ενώ οι άντρες δέχονται τις προκλήσεις. Κέρδισε το σεβασμό των συνεργατών σου αναλαμβάνοντας project που έχουν ρίσκο!

2. Λύσε προβλήματα

Αντίστοιχα, αναζήτησε τα προβλήματα που είναι στην αρμοδιότητα σου και δώσε λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη των γύρω σου και θα στείλεις το μήνυμα στον προϊστάμενο σου ότι είσαι ικανή για πολλά περισσότερα.

3. Μάθε πότε να είσαι γλυκιά και πότε αυστηρή

Αυτοί που ασκούν επιρροή στη δουλειά τους, ξέρουν πότε να χρησιμοποιούν δύο διαφορετικά είδη επικοινωνίας με τους γύρω τους: το αυστηρό και το φιλικό. Από σήμερα δώσε έμφαση στο πως χειρίζεσαι τις περιστάσεις. Μήπως είσαι πολύ φιλική σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και απαιτητική όταν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος; Προσπάθησε να έχεις αυτοεπίγνωση και να προσαρμόσεις τον τρόπο επικοινωνείς με τους γύρω σου, ανάλογα με την περίπτωση.

4. Βρες τρόπους να εκπαιδεύεσαι διαρκώς

Μην περιμένεις να πάρει ο εργοδότης σου την πρωτοβουλία για να βελτιώσεις τις γνώσεις σου. Πάρε τα μέτρα σου για να διασφαλίσεις ότι είσαι σωστά ενημερωμένη σε θέματα που αφορούν τη δουλειά σου. Βρες τρόπους να διευρύνεις τους ορίζοντες σου στο αντικείμενο που έχεις επιλέξει, καθημερινά. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απλά να γραφτείς σε ένα newsletter.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!