Ώρα για ποδήλατο! - AllYou.gr

Search

Ώρα για ποδήλατο!

5 λόγοι για να αρχίσεις... τις ορθοπεταλιές. 

> ΕΓΩ ::
22 Σεπτεμβρίου 2014

Κι εκεί που αναπολείς τις στιγμές του καλοκαιριού που πέρασε, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην πάθεις κατάθλιψη στη σκέψη και μόνο της ρουτίνας που σου υπόσχεται το αγαπημένο φθινόπωρο, αποφασίζεις να δράσεις. Πρέπει να ζωντανέψεις λίγο την καθημερινότητά σου. Πώς; 

Εμπιστέψου με. Ξεκίνα ποδήλατο. Γιατί;

1. Γιατί θα πηγαίνεις πιο γρήγορα στη δουλειά σου, στη σχολή σου, στο σπίτι σου ή ακόμα και για καφέ με την παρέα σου. Φαντάσου λίγο τον εαυτό σου στοιβαγμένο σαν τη σαρδέλα σε ένα λεωφορείο κολλημένο στην κίνηση και πάνω που σκέφτεσαι “Τελικά προχωράει κιόλας!”, να σταματάει σε κόκκινο. Και τώρα σκέψου το άλλο. Ποδήλατο, δροσερός αέρας να σε χτυπάει στο πρόσωπο και μια αίσθηση ότι φτάνεις παντού πετώντας. Nα συνεχίσω κι άλλο;

2. Γιατί θα εξοικονομήσεις χρήματα από τη βενζίνη, που σου τρώει κυρίως η κίνηση και όχι η απόσταση, ή από τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς. Μάλιστα, το ποσό που θα μαζεύεις κάθε μήνα δεν θα είναι καθόλου ασήμαντο και θα μπορέσεις να μαζέψεις επιτέλους χρήματα για το ταξίδι που σκέφτεσαι μήνες τώρα ή να κάνεις ένα πολύ καλό δώρο στον εαυτό σου.

3. Γιατί εκτός από χρήμα θα εξοικονομήσεις και χρόνο. Δεν θα χρειάζεσαι πλέον μία ώρα για να πας στη δουλειά, αλλά είκοσι λεπτά. Θα μπορείς έτσι, να κοιμάσαι περισσότερο το πρωί, να δεις περισσότερο τους φίλους σου και να φτιάξεις κι εκείνο το φαγητό που ποτέ δεν προλάβαινες.

4. Γιατί ένα παραπάνω ποδήλατο στο δρόμο, σημαίνει ένα ακόμα λιγότερο αυτοκίνητο, σε περίπτωση που οδηγείς. Ένα λιγότερο αυτοκίνητο σημαίνει λιγότερα καυσαέρια, δηλαδή λιγότερη μόλυνση. Σημαίνει περισσότερος χώρος στο δρόμο, λιγότερη κίνηση, λιγότερα νεύρα και περισσότερη ηρεμία.

5. Γιατί το ποδήλατο δίνει χαρά. Έχεις δει ποτέ κάποιον ποδηλάτη να φωνάζει και να διαμαρτύρεται μες στη μέση του δρόμου; Έχεις δει κάποιον οδηγό να το κάνει αυτό; Άπειρους!

Σκέψου το, το ποδήλατο έχει μόνο θετικά. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή, είναι να γίνεις μούσκεμα από μια ξαφνική βροχή. Βέβαια τώρα που το ξανασκέφτομαι, πάντα ήθελα να μείνω μια φορά έξω, στη βροχή.

Εσύ όχι;

Από τη Maria Argyriou

Πηγή: Savoirville.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.