Skip to main content

SINGLES

Τελικά, τι είναι η ευτυχία;

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ» εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.



Η καθημερινή της ενασχόληση με παιδιά με νοητική υστέρηση ή αυτισμό τής δίνει τη σπάνια ολοκλήρωση που έρχεται στους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν ξεπερνώντας τον εαυτό τους. Eίναι τύχη να μιλάς μαζί της και να την ακούς να απαντάει στις ερωτήσεις σου.

- Aν κοιτάξετε γύρω σας, κυρία Γιαννακοπούλου,  πόσους ανθρώπους μπορείτε να χαρακτηρίσετε ευτυχισμένους; Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε εσείς οι ίδιοι ευτυχισμένοι; Και τελικά τι είναι η ευτυχία και πως μπορούμε την αποκτήσουμε;

«Ευτυχία είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα. Θεωρώ ότι μπορείς να το βρεις μόνο μέσα σου και να το μοιραστείς με τους άλλους. Είναι μια ολοκλήρωση που νιώθεις για τη μέρα σου που πήγε καλά. Είναι μια πνευματική ηρεμία που πρέπει να ‘χεις. Να είσαι καλά με τον εαυτό σου, με τη συνείδησή σου, και από κει και πέρα να νιώθεις ευτυχισμένος. Και δεν μπορείς να το απαιτήσεις, δεν μπορεί να στο δώσει κάποιος. Δεν είναι ένα εξωτερικό συναίσθημα που θα μου το δώσει ο άντρας μου, το παιδί μου… θα συμβάλει σ’ αυτό αλλά αν δεν την έχω από πριν μέσα μου, δεν πρόκειται να μου τη δώσει κανείς».

Αυτό υποστήριξε  απαντώντας στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

KGiannakopoulouarticle.jpg


Ίσως αυτή η πνευματική ηρεμία και η συμφιλίωση με τον εαυτό της που περιγράφει να έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τη δουλειά που έχει επιλέξει να κάνει.
Σίγουρα υπάρχουν και πολύ δύσκολες μέρες. Μέρες που θέλει να τα παρατήσει γιατί οι σωματικοί πόνοι την καταβάλουν. Τότε αναζητά απλώς μία δυνατή λύση. 

https://www.youtube.com/watch?v=zI1e-qnSvck

 

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.