Βρεφικό κλάμα: "Αποκωδικοποίηση" ΤΩΡΑ - AllYou.gr

Search

Βρεφικό κλάμα: "Αποκωδικοποίηση" ΤΩΡΑ

Τι μπορεί να (του) φταίει; 

> ΠΑΙΔΙ ::
04 Φεβρουαρίου 2016

Δεν σταματάει να κλαίει, αλλά δεν ξέρεις τι του φταίει; Πριν... σε πιάσουν κι εσένα τα κλάματα (από τα νεύρα σου), πάρε μια βαθιά ανάσα και χειρίσου την κατάσταση ψύχραιμα. Με ποιον τρόπο;

Αν αρχίσει να κλαίει:

…κατά τη διάρκεια του γεύματος: Σταμάτα να το ταΐζεις και, αφού ηρεμήσει, δοκίμασε να συνεχίσεις. Αν δεχτεί την τροφή, σημαίνει ότι μάλλον είχε κάποια για εντερική κράμπα. Αν όχι, πιθανότατα έχει χορτάσει. Δοκίμασε, επίσης, να του δώσεις πιπίλα. Είναι πιθανό να θέλει να θηλάσει –να θέλει, δηλαδή, μόνο την κίνηση– και όχι να φάει.

…στην αγκαλιά σου: Υπάρχουν τρεις πιθανές ερμηνείες: 1) είναι κουρασμένο, οπότε η ένταση του κλάματος θα μειωθεί όταν το βάλεις στην κούνια του, 2) πεινάει ή 3) αισθάνεται ανασφάλεια και είτε θέλει την πιπίλα (ή το στήθος σου) είτε να επιζητά ν’ αλλάξει ερεθίσματα και παραστάσεις.

…στο ριλάξ ή στην κούνια: Προφανώς θέλει να το σηκώσεις. Ωστόσο, αν είχε αποκοιμηθεί, περίμενε λίγο μέχρι να βεβαιωθείς ότι έχει ξυπνήσει και όντως σε φωνάζει.  Κι αυτό γιατί, πολλές φορές τα μωρά κλαίνε κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Αν δεν παρέμβεις αμέσως, θα συνηθίσει να βυθίζεται ξανά από μόνο του στην επόμενη φάση του ύπνου.    Ακολούθησε το allyou στο Instagram!