ΕΤΣΙ θα αυξήσεις τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού σου - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα αυξήσεις τις σχολικές επιδόσεις του παιδιού σου

Η καλή μέρα από το πρωί(νο) φαίνεται! 

> ΠΑΙΔΙ ::
03 Μαρτίου 2016
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Θέλεις να αυξήσεις τις επιδόσεις του παιδιού σου στα μαθήματα; Είναι -κυριολεκτικά- στο χέρι σου; Τι πρέπει να κάνεις; Σύμφωνα με νέα έρευνα, αρκεί να φροντίζεις καθημερινά ώστε να τρώει ένα υγιεινό και πλήρες πρωινό.  

Στα πλαίσια της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Public Health Nutrition, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 5.000 παιδιά, εννέα έως 11 ετών, από 100 δημοτικά σχολεία. Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, όσο πιο πλούσιο και υγιεινό ήταν το πρωινό γεύμα του παιδιού, τόσο καλύτερους βαθμούς είχε στα σχολικά μαθήματα. Αντίθετα, η κατανάλωση γλυκών, σνακ και άλλων μη υγιεινών τροφών στο πρωινό φάνηκε να μειώνει τη σχολική απόδοση των μαθητών.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, "Η νέα μελέτη παρέχει τις ισχυρότερες έως σήμερα ενδείξεις για τις σχέσεις ανάμεσα στο τι τρώνε οι μαθητές και πόσο καλά τα πάνε στο σχολείο. Υπάρχει ξεκάθαρη συνέργεια ανάμεσα στην υγεία και στην εκπαίδευση. Είναι σαφές ότι η βελτίωση της υγείας των μαθητών επιφέρει και εκπαιδευτικές βελτιώσεις".  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!